6de manche Beker der Vlaamse Ardennen: Deen Byskov wint in Zingem

 

sized_1-RUDY2504Zingem, 03/07/2017 –  Zondag verschenen 64 nieuwelingen aan de start in Zingem, voor de 6de manche van de Beker der Vlaamse Ardennen, meetellend voor het bergklassement. (RS)

De renners kregen 62 kilometer onder de wielen geschoven, goed voor 10 ronden van 6,2 kilometer. Na 12 kilometer wedstrijd kregen we een aanval van Robbe De Pauw, met een kleine voorsprong op Vlaams Kampioen Devin Van De Zande. Robbe kon uitlopen tot 58 seconden, maar kon niet stand houden tegen een jagend peloton.

Daarna waagden 3 renners hun kans, ze werden achtervolgd door de Deen Andreas Byskov Sarbo en een jagend peloton onder leiding van Dylan Van Borre. De Deen Andreas kon aansluiting maken bij de 3 koplopers. Na 42 kilometer lieten de Deen Byskov en De Brit Tom Portsmouth hun kompanen achter.

De 2 leiders liepen uit tot 1 minuut op Thomas Martens, Fred Ball ( GBR ), Rowdy Reunis ( NED ) en Arnout Van Den Borre. Andreas en Tom werden niet meer gegrepen en sprintten voor de overwinning. De Deen Andreas Byskov Sarbo haalde het Portsmouth. Ook de 3de plaats ging naar een Brit, Fred Ball. Byskov won ook het bergklassement.

Uitslag

1 Andreas Byskov ( DEN ) — 2 Tom Portsmouth ( GBR ) — 3 Fred Ball ( GBR ) — 4 Rowdy Reunis ( NED) — 5 Arnout Van Den Borre — 6 Thomas Martens — 7 Devin Van Zande — 8 Emile Eeckhout — 9 Bjarne De Schrijver — 10 Niels Onderbeke

 

(Schietecatte Rudy)