Brakel: Kat dood door pinnen op afsluiting?

3002518-79cdd00a755ce62b8d878846c866c90b

Brakel, 03/07/2017 –  Langs de Beekstraat in Nederbrakel zit het er bovenarms op nadat de Dierenbescherming Vlaamse Ardennen een klacht neerlegde omdat er een kat is dood teruggevonden. (BB)

Volgens de ene buur werd een kat verwond met de dood als gevolg door ‘metalen pinnen’ van een draad die werd geplaatst op de platen van zijn buurman.
Tegenpartij en buurman Roger Fostier vindt het woord pinnen totaal misplaatst want het gaat maar om een stuk Bekaertdraad dat werd bevestigd op zijn afscheidingsplaten. Deze draad is niet bedoeld om katten tegen te houden maar wel vogels.

Roger : “Onze buurman smijt geregeld een half brood in zijn tuin en dit lokt vogels naar hier. Het gevolg is dat de vogels op mijn platen komen te zitten en geregeld gans het terras ‘onderschijten’. Gezelligheid is anders en ik was het beu om telkens mijn terras te moeten opkuisen van deze vogelsmurrie. Wie geeft er nu brood in volle zomer aan de vogels. Als het vriest zou ik dit appreci ëren. Ik heb die draad maar bevestigd op 23 juni en die kat raakte dodelijk gewond rond 16 juni door gevechten. Er zitten hier veel katten in de buurt waar ik niks tegen heb en die ik geregeld eten geef. We horen geregeld katten die vechten tegen mekaar en dit vooral ’s nachts wat uiteraard een oorzaak kan zijn dat ze verwondingen oplopen. Wij hebben zelf huisdieren en denken er dan ook niet aan die kwaad te doen. Een kat is een vrij dier en die loopt geregeld op een ander terrein. Het komt er alleen op aan dat die grote vogels niet moeten gevoederd worden. De rust zal dan automatisch terug keren.”

Vraag blijft hoe dit dossier verder zal evolueren.

(Bert Broos)