Zottegemse Soroptimisten schenken 1.500 euro aan De Ruisgaard

2.jpg

Zottegem/Ophasselt, 03/07/2017 –  De voorzitster Regine van Tomme en de leden van de serviceclub, Soroptimist Zottegem, voor actieve vrouwen met een sociaal engagement, besloten om de opbrengst van de voorbije braderie in Zottegem , 1500 euro te schenken aan de Ruisgaard in Ophasselt. (MF, foto FO)

E én van de doelstellingen van Soroptimist is zorgen voor opleiding en daardoor de weerbaarheid en kansen voor vrouwen en kinderen vergroten. En dat is net wat Belinda en Patrick van de zorgboerderij De Ruisgaard in de Moenebroekstraat doen. Jongeren, die tijdelijk niet meer op school terecht kunnen , of het moeilijk hebben thuis, kunnen hier terecht. Het gaat hier om een kleinschalig project, beperkt tot één of twee jongeren.

De formule 2 dagen school, 3 dagen zorgboerderij wordt hier frequent toegepast.Ze geven geen therapie, maar met de steun van de school en contact met de ouders wordt er aan de weerbaarheid van de jongeren gewerkt.De Ruisgaard is in grote mate zelfvoorzienend , ze werken wel samen met organisaties zoals Mensen voor Mensen uit Aalst.Naast de opvang van jongeren, is er ook aandacht voor informeren, beleven en ervaren oa via het organiseren van pedagogische studiedagen voor scholen.

(Marina Fauconnier, foto Frieda Onraedt)