Zottegem: Lees meer over plannen cultuurzaal, academie en ondergrondse parking

IMG_2364.JPG

Zottegem, 03/07/2017 – Tijdens de gemeenteraad van vorige week werd de tweede fase voor het bestek van de nieuwe cultuurzaal en de nieuwe academie op de Sanitary-Site goedgekeurd. Schepen van Cultuur Sandra De Roeck gaf meer toelichting, ook bij de bouw van de ondergrondse parking op dezelfde site. (PDV)

Persbericht

Bouw Cultuurzaal en Academie gaat vooruit

Fase 1 (open oproep) voor de bouw van de Cultuurzaal, Academie (SAMWD) en ondergrondse parking op de Sanitary site werd in het voorjaar afgehandeld. Van de 13 kandidaten werden er 4 weerhouden. Tijdens de jongste gemeenteraad, op maandag 19 juni, werd de tweede fase (specifiek eisenpakket) voor het bestek van de nieuwe cultuurzaal en de nieuwe academie goedgekeurd. Schepen van Cultuur Sandra De Roeck vertaalde het complexe dossier naar een overzichtelijke presentatie.

De_Roeck_Sandra

De oppositiepartijen nam de door schepen De Roeck gelanceerde vorige oproep om mee constructief te denken, duidelijk ernstig. Er waren nauwelijks bemerkingen op het bestek. Het bestek werd geprezen omwille van zijn uitgebreide doordachte programma van eisen, zijn diepgang, zijn kwaliteit en de puntenverdeling voor de architectenbureaus.

IMG_2361

De stad Zottegem liet er geen gras over groeien en organiseerde afgelopen maandag een toelichtingsmoment met plaatsbezoek voor de vier resterende architectenbureaus (De Bouwerij/ Dierendonck_Blancke/ EVR architecten/ St éphane Beel). Het werd een erg boeiende en door iedereen bijzonder gesmaakte namiddag. De architectenbureaus waren heel enthousiast, hadden duidelijk veel goesting en ze zagen direct heel veel opportuniteiten in het project. Ze krijgen nu tot 2 oktober de tijd om een conceptvisie uit te werken.

Half oktober zal de selectiecommissie één bureau selecteren dat hun voorontwerp verder zal finetunen. Hopelijk kunnen we deze positieve drive ook de volgende maanden aanhouden, stelt een tevreden schepen van Cultuur.