Politie Geraardsbergen/Lierde arresteert dievenbende op heterdaad

logo_politie_3

Geraardsbergen, 11/07/2017 – Gisteren heeft de politie van Geraardsbergen/Lierde een dievenbende op heterdaad kunnen betrappen. Bij simultane huiszoekingen werd een aanzienlijk buit gevonden. (PDV)

Naar aanleiding van een diefstal op de Astridlaan in Geraardsbergen eind december 2016, startte de lokale recherchedienst van de politiezone Geraardsbergen/Lierde een onderzoek op. Diepgaand recherchewerk, in samenwerking met de lokale politiezone Rhode en Schelde, maakte al snel duidelijk dat de diefstal in relatie stond met een woninginbraak te Merelbeke. Verder opsporingswerk leidde naar een professionele dievenbende die niet aan haar proefstuk toe was.

De bende was verantwoordelijk voor tientallen inbraken, gepleegd op het Franstalige en Vlaamse grondgebied. Na maanden van intensief speurwerk werden gisteren uiteindelijk 2 hoofdverdachten op op heterdaad betrapt en gearresteerd. Bij twee simultane huiszoekingen werd een aanzienlijke buit aangetroffen. De verdachten zullen voor het ambt van de onderzoeksrechter te Gent geleid worden. Het onderzoek zal nog verder worden gezet, onder meer om de slachtoffers op te sporen.