Wielrennen: Verslag nieuwelingen Parike

sized_1-RUDY4740

11/07/2017 – Zondag won nieuweling Jago Willems de Grote Prijs ere-voorzitter Roger De Vos in Parike. De wedstrijd telde mee voor de beker van de Vlaamse Ardennen. Lees het uitgebreide (foto)verslag van onze reporter Rudy Schietecatte hierna. (RS)

Jago Willems haalt het voor Senne Van De Velde

sized_1-RUDY4740

De wedstrijd was goed voor de 7de manche van de Beker der Vlaamse Ardennen en werd georganiseerd door Wielerclub Onder ons Parike. Er kwamen 46 renners aan de start, waaronder 1 meisje: Maaike Vanderstraeten. De renners dienden 10 ronden af te haspelen, met telkens de beklimming van de Parikeberg, goed voor een totale afstand van 62 kilometer.

De eerste aanval kwam van Senne Van De Velde, met in de achtergrond zijn ploegmakker bij Woop, Jago Willemens. Het peloton was toen al zeer uitgedund, want heel wat renners hadden het al snel moeilijk. Pas bij het ingaan van de vierde ronde naderde het peloton op de twee renners, maar een ronde verder bedroeg de achterstand alweer 1 minuut.

Met nog twee ronden te gaan was de voorsprong van de leiders opgelopen tot 1 minuut en 40 seconden en in de laatste ronde zelfs tot 2 minuten 20 seconden. De ploegmakkers zouden dus onder elkaar uitmaken wie de beste was die dag. Jago Willems haalde het voor Senne Van De Velde en de Deen Nicholas Thoroe. Hansen won de pelotonsprint voor Tomas De Neve.  Jago Willems won ook het bergklassement.

sized_1-RUDY4740

Uitslag

1 Jago Willems — 2 Senne Van De Velde — 3 Nicholas R. Thoroe — Hansen — 4 Thomas De Neve — 5 Brent Sandrie — 6 Thomas Martens — 7 Dante D’hondt — 8 Jens Vanden Heede — 9 Bjarne De Schrijver — 10 Robbe De Pauw.

sized_1-RUDY4780

(Schietecatte Rudy)