Jong N-VA Rhode bevlagt rondpunten in Merelbeke

1107 actie 3

Merelbeke, 12/07/2017 – Persbericht – Net als voorgaande jaren was het Merelbeekse schepencollege ook dit jaar niet van plan om een Vlaamse Leeuwenvlag uit te hangen ter ere van het feest van de Vlaamse Gemeenschap. Jong N-VA Rhode en N-VA Merelbeke besloten om actie te ondernemen en Vlaamse Leeuwenvlagjes op enkele zichtbare plaatsen in Merelbeke te plaatsen.

Persbericht

Opnieuw zou 11 juli, de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, in Merelbeke niet het respect krijgen die deze dag verdient. Dit is echter buiten Jong N-VA Rhode en N-VA Merelbeke gerekend. Samen plaatsten zij honderden Vlaamse Leeuwenvlagjes op zichtbare rondpunten in de gemeente.

Het niet hangen van een Vlaamse Leeuw op 11 juli is niet het enige punt waarmee de gemeente een gebrek aan respect vertoont voor de Vlaamse Feestdag. Vorig jaar werd een Vlaamse Leeuwenvlag gefotoshopt op een foto van het feest van de Vlaamse Gemeenschap om subsidies te verkrijgen.

1107 actie 1

De gemeente had toen vlaggen moeten voorzien. Daarbij komt dat op 21 juli Belgische vlaggen worden opgehangen, op de Holebidag zijn er regenboogvlaggen. De Merelbeekse ambtenaren krijgen zelfs verlof op 11 juli. Toch blijft het uitdragen van Vlaamse symbolen op 11 juli te veel gevraagd.

Jong N-VA Rhode hoopt alvast dat het schepencollege in Merelbeke met deze actie de boodschap heeft begrepen en volgend jaar wel het nodige respect heeft aan deze dag.