Zottegemse brouwers lanceren eerste bier!

DSC_0534.JPG

Zottegem, 16/07/2017 – Persbericht – Het brouwerscollectief PERIJO bestaat uit drie Zottegemse Chirovrienden – Peter-Paul Poelman, Rik Everaert  (wonend in Balegem) en Joris Van Caenegem (wonend in Sint-Lievens-Houtem). Na hun Chiro-tijd zorgden verschillende hobby’s en activiteiten van de oudleiding ervoor dat ze elkaar op geregelde tijdstippen  bleven ontmoeten.

Zo organiseerden ze  in 2011 een activiteit met de verhuisbrouwerij waar ze een eerste maal in contact kwamen met het volledige brouwproces.   Onmiddellijk gebeten door de hobbybrouwmicrobe, volgden ze een opleiding bierbrouwen. Sedert 2013 zijn ze met veel passie zelf aan het brouwen geslagen. Hun doel is het ontwikkelen van nieuwe artisanale bieren en hun passie delen met geïnteresseerden.

In 2017, gestimuleerd door de vele positieve reacties, besloot het brouwerscollectief de stap te wagen en één van hun bieren — PERIJO Blond – op de markt te brengen.

Op 14 juli werd  PERIJO blond officieel gelanceerd in prachtige locatie ‘Wholly Spirit’ te Leeuwergem onder ruime belangstelling van familie, vrienden en pers.

‘PERIJO-blond is een dorstlesser van 6.4 °, met een ‘hoekje’ af voor de fijnproever, gebrouwen met edele hopsoorten met een subtiele dry-hop toets. Is een toegankelijk vlot drinkend bier, met een aangename lange afdronk waarbij verschillende smaakpapillen geprikkeld worden. Een buitenbeentje in zijn soort!’  aldus Johan De Vleeschouwer, voorzitter van BLES.