Cabriorit in Leeuwergem

unnamed-121-e1500017750795.jpg

Leeuwergem, 16/07/2017 – Op zondag 2 juli was er de 5de editie van de cabriorit in Leeuwergem. Op het eind van de dag werd een cheque van 900 euro aan het  Kinderkankerfonds overhandigd.

Er waren 173 betalende deelnemers in 78 cabrio’s die ’s morgens verzamelden aan de garage BMW Meerschman te Zottegem. Na het ontbijt konden de deelnemers die de rit op roadbook reden, vrij vertrekken wanneer zij dit wensten. De piloten met iets minder geoefende co-piloten, die het minder gewoon zijn om een roadbook ‘Bolleke-Pijlke’ te gebruiken, konden het volledige parcours in colonne rijden.

De wegen leidden dit jaar naar het Franstalig landsgedeelte. Via Lierde, Parike en Vloesberg werden de landelijke wegen van Ellezelles en Frasnes-les-Anvaing verkend. Vooral de mooie vergezichten werden gesmaakt. Na een eerste deel van ongeveer 50 kilometer, met af en toe een drupje regen, werd een middagstop gedaan in ‘Domaine Jaurieu‘ te Arc-Wattripont. Daar konden de maagjes gevuld worden in de mooie feestzaal ‘Jaurieu’.

unnamed (15)

Het tweede deel van de rit bestond uit een lus langsheen de top van Kluisbergen en het vliegveld van Amougies. De bochtige landwegen zorgden dat de deelnemers de rit als één van de mooiste bestempelden, ondanks het bewolkte weer. Na een tasje koffie met een schijfje cake werd het derde deel aangevat. Via de Riekestraat werd de top van de Hotond bereikt om dan langs de Boskant, Buikberg, Haaghoek en Arme Kleie terug richting Zottegem te rijden.

unnamed (16)

 

De cabrio’s, roadsters en targa’s konden het dak eindelijk laten openliggen. De zon was de hele terugweg rijkelijk aanwezig. Na de aankomst werd een groepsfoto genomen om na een deskundige uitleg over de werking van het Kinderkankerfonds vervolgens de cheque te overhandigen en de prijzen uit te reiken. De verste deelnemer kwam dit jaar uit Begijnendijk, de oudste wagen was een Mercedes 280SL uit 1969. Verder werd er ook een prijs per lottrekking uitgereikt en kregen twee deelnemers een gepersonaliseerde fles cava als 5 jaar trouwe deelnemer.

unnamed-17.jpg

De organisatie was zeer verheugd om de cheque te kunnen overhandigen aan een deelnemende afgevaardigde van de VZW  Kinderkankerfonds. “Wij hopen dat de deelnemers er hebben van genoten en hopen dat het volgend jaar terug een succes wordt”, klinkt het. “Dank aan alle medewerkers en deelnemers.”