Houtemnaar Luca Van Boven draagt zege op aan Serge Baguet

sized_1-RUDY5371-001.JPG

Zottegem/Sint-Lievens-Houtem, 17/07/2017 – Junior Luca Van Boven uit Sint-Lievens-Houtem droeg zijn zege in Strijpen gisteren op aan Serge Baguet. Bij de nieuwelingen won de  Nederlander Arjan Poleij. (RS)

Luca Van Boven draagt zege op aan Serge Baguet

Zondag stonden 56 juniores aan de start voor hun tweedaagse in Strijpen. De renners moesten 8 ronden van 11,1 kilometer afleggen, goed voor een totaalafstand van 90 kilometer met telkens de Vlamme als beklimming en de kasseien van de Lippenhovestraat.

Vanaf de eerste ronde kregen we één leider, Tom Pessemier. Hij kon uitlopen tot 15 seconden, maar op de volgende beklimming van de Vlamme werd hij terug tot de orde geroepen. Negen leiders kwamen boven met een voorsprong van 1 minuut 50 seconden: Gerrit Van Bellingen, Sooi Wuyts, Thibaut De Smet, Kasper Saver, Ben Kerremans, Matisse Beyens, Casper Francois, Ruben Verhulst en Luca Van  Boven.

De leiders werkten goed samen en namen een bonus  van 2 minuten. In de achtergrond probeerde Arthur Senrame nog naar de leiders toe te rijden, maar hij werd uiteindelijk 13de. In de laatste ronde viel Luca Van Boven aan. Hij nam een voorsprong van 15 seconden en kon zijn achtervolgers afhouden met een solo van 11 kilometer.  Luca droeg zijn knappe zege op aan de overleden Serge Baguet. De tweede plaats was voor Kasper Saver en de derde voor Ben Kerremans.

Uitslag

1 Luca Van Boven — 2 kasper Saver — 3 Ben Kerreans — 4 Ruben Verhulst — 5 Casper Francois — 6 Matisse Beyens — 7 Sooi Wuyts — 8 Gerrit Van Bellingen — 9 Thibaut De Smet — 10 Arnoud Dhont.

Nederlander Arjan Poleij verovert Strijpen

Na Juniores was het de beurt aan de nieuwelingen, met 71 deelnemers verschenen ze aan de start om 6 maal de Vlamme en een deel van de Lippenhovestraat te trotseren.

Van bij de start kregen we 1 leider: maxim Nonneman. Hij nam snel 35 seconden op een langgerekt peloton. Na de tweede beklimming van de Vlamme had hij al een bonus van 1 minuut. Achteraan moeten al heel wat renners de rol lossen. Maxim Nonneman was uiteindelijk niet opgewassen tegen een jagend peloton en werd weer ingelopen.

sized_1-RUDY5715

Met nog 2 ronden te gaan waagden Wout Vervoort en Arnout Van Den Borre hun kans. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden de 2 leiders 23 seconden voorsprong. De 2 werden gegrepen en een sprint zou beslissend zijn. De Nederlander Arjan Poleij toonde zich de sterkste en nam de bloemen mee naar Kruiningen. Gil Gelders werd tweede, Tomas De Neve derde.

sized_1-RUDY5878

Uitslag

Arjan Poleij ( NED ) — 2 Gil Gelders — 3 Tomas De Neve — 4 Thomas Vercauteren — 5 Staf Galle — 6 Maxim Nonneman — 7 Ruben Lefevre — 8 Jasper Stalmans — 9 Wout Vervoort — 10 Ryan Segers.

sized_1-RUDY5916

(Tekst en foto’s Schietecatte Rudy)