Gratis parkconcerten in Pastorietuin Moortsele

DDL oosterzele parkconcerten augustus (4)

Moortsele, 17/07/2017 – Er zijn gratis parkconcerten op donderdagen 3, 10, 17 en 24 augustus in de mooie en sfeervolle pastorietuin van Moortsele (achter de Sint — Amanduskerk, bij het Erfgoedhuis). Hoe vaak krijgt een mens de kans om Bonbonne gaas, Tiny Legs Tim, MANdolinMan en Djurdjevak gratis aan het werk te zien? In augustus dus, en het zou zonde zijn dat te missen. (R 17, foto’s DDL).

DDL oosterzele parkconcerten augustus (1)

Het belooft in Oosterzele een augustus vol muziek te worden. Er staan vier stomende avondjes te wachten met veel dank aan cultuurdienst Oosterzele. ‘We gaan voor een kleurrijke, extra sfeervolle editie!’, klinkt het enthousiast bij het Kluize team.  Nieuw dit jaar is dat de verenigingen samenwerken om de parkbar in goede banen te leiden.  Voor de bezoeker betekent dit dat de drankkaarten (5 euro) tijdens alle concerten bruikbaar zijn.

Er wordt op deze editie ook gezorgd voor Fairtrade wijnen, fruitsapjes en chips.  De mobiele catering zoals die de voorbije zomers werd uitgeprobeerd, valt weg.  Wie voor het concert zijn of haar honger wil stillen, kan terecht in de eetgelegenheden van Moortsele, op wandelafstand van het ‘festivalpark’. Goed nieuws,  de drankjes worden geserveerd aan zeer democratische prijzen.  De bands zijn telkens aan zet om 20 u 30 uur stipt. Ze spelen anderhalf uur. En mooi meegenomen: de toegang is gratis!

Bonbonne gaas  bijt de spits af op 3 augustus. Een optreden van hen is als een jukebox met ongeveer 2 eigen cd’s, aangevuld met enkele goedgekozen covers, allemaal Nederlandstalig! De muziekminnende vriendenbende van  Vzw On Stage  serveert de drankjes.

Een week later, midden hun drukke zomerwerking, vat de jeugdige ploeg moni’s van  Speelplein Kriebelplezier  post achter de toog. Sluit je ogen en je waant je met  Tiny Legs Tim  ergens in een sfeervolle club aan de Mississippi Delta. Tim De Graeve, de getalenteerde, fingerpickende Gentenaar en gouwgenoot Steven Troch aan de begeleidende mondharmonica zorgen voor goeie blues- en rootsmuziek in een retro kleedje.

Op 17 augustus treedt Belgisch enige mandoline-kwartet aan. De Vlaamse instrumentale traditionele muziek vanMANdolinMAN  klinkt exotischer en moderner dan ooit.  Heemkring Moortsele, parkbarhouders van het eerste uur en buren van de pastorietuin, doen die avond waar ze goed in zijn: vlot en vlijtig de dorst laven.

Voor het laatste parkconcert op 24 augustus verzamelen enkele voor menig Oosterzelenaar bekende gezichten op ons podium van zes bij zes. Djuro Ongena (gitaar), Peter Van Assche (accordeon), Walter Janssens (contrabas) en Rik Verstrepen (viool) putten uit het gipsy-repertoire. En dat doen ze met vlammende pr ésence.  Djurdjevak  brengt muziek recht uit de Balkan, of via een omweg langs Bregovic, Django of de klezmorim, maar altijd naar het hart.  De bijzonder enthousiaste ploeg van  Wereldwinkel Oosterzele  verhandelt die avond de laatste drankkaarten van de parkconcerten in de ‘schoonsten hof van Oosterzele en omstreken’.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Reporter 17, foto’s DDL