Testtijdrit Waregem: Regiorensters vullen podium bij dames nieuwelingen

20170716 TT Waregem podium.png

 

Wielrennen, 19/07/2017 –  Daags na de wedstrijd in Orroir was het verzamelen geblazen in Waregem voor de Memorial Igor Decraene, een tijdrit ter nagedachtenis van deze veel te jong overleden Wereldkampioen tijdrijden bij de juniores. Het parkoers loopt over 10,2 hoofdzakelijk vlakke kilometers met wat lussen en bochten en een kleine helling.

In totaal 12 meisjes aan de start bij de nieuwelingen. Vanuit onze regio zijn er 4 meisjes van de partij, Katrijn De Clercq en Julie De Wilde (VD Hauwe CT), Luna Renders (Keukens Redant) en Charlotte Penninck (Isorex CT). Rond de middag dreigt wat lichte regen, maar finaal blijft het droog, wat het een stuk veiliger maakt. Charlotte start als tweede en houdt er een goede snelheid op na. Bij het indraaien van de laatste strook van 1,3 km klokt ze een tussentijd van 14’54” wat bij de betere helft is, ze finisht tenslotte in 16’54” waarmee ze een eerste richttijd neerzet.

Julie rijdt als vijfde het startpodium af en zet er dadelijk vaart in, zij zal als enige de renster die voor haar is gestart inhalen en dat is steeds goed voor de moraal. Bij het indraaien van de laatste strook zet ze 14’10” neer, wat meteen ruim de beste tussentijd is en lang zal standhouden. Zij zal uiteindelijk afklokken op 16’03” waarmee ze de hot seat   van Charlotte overneemt. Het is daarna lang wachten vooraleer haar tijd wordt verbeterd.

Katrijn mag als voorlaatste starten en heeft er dadelijk zin in, zij gaat er als een sneltrein vandoor. Als laatste vertrekt dan Luna, als regerend Belgisch kampioen. Zij zag Katrijn vertrekken en weet wat haar te doen staat, maar hoge snelheden halen op een tijdritfiets is haar specialiteit. Katrijn en Luna klokken heel scherpe tussentijden en blijven de ganse tijd op enkele seconden van elkaar. Bij het aansnijden van de laatste 1300m klokt Katrijn 13’50”, en is zo de eerste die de tijd van Julie verbetert. Zij heeft op dat moment de voor haar gestarte renster in het vizier, die op haar beurt al sterk is genaderd op de renster voor haar, dit op zich is voldoende om dan al te zien dat Katrijn het podium zal halen. Zij klokt finaal af in 15’44” een heel scherpe chrono en meteen de beste tijd tot dusver, Julie schuift nu een plaats op.

Het is nu enkel nog wachten op Luna, die bij het indraaien op 13’54” afklokt, zij moet dus in het laatste stuk 4” goed maken, dit lukt niet, maar haar eindtijd van 15’50” is eveneens heel krachtig en voldoende om zich tussen de clubgenoten Katrijn en Julie te plaatsen. Op deze wijze is het podium van deze prestigieuze tijdrit volledig ingenomen door regiorensters, van een luxe gesproken. Charlotte wordt finaal zesde, wat het alleen maar mooier maakt. Proficiat aan dit kwartet. Wanneer even later de dames junioren die met een groter verzet en gesofisticeerder wielen mogen rijden, eindtijden neerzetten vergelijkbaar met deze van het winnend trio bij de nieuwelingen krijgt de prestatie van Katrijn, Luna en Julie nog meer glans.

 

  1. Katrijn De Clercq 15’44,551”
  2. Luna Renders 15’50,504”
  3. Julie De Wilde 16’03,109”
  4. Gloria Van Mechelen 16’28,543”
  5. Kyenta Vanwalleghem 16’33,758”
  6. Charlotte Penninck 16’54,270”