Wat een ongehoorde frituristenblasfemie!  

miracle-img_1777

Column, Sjarel Klak –  Een Europese Commissie wil de Belg verplichten om zijn gesneden patatten te blancheren (lees: koken) alvorens die af te bakken tot goudgele trots, om de concentratie aan dinges,… acrylamide, te beperken. Die acrylamide is blijkbaar kankerverwekkend. Ongeboren kinderen zouden er een kleinere schedel van krijgen.

sjarel-klak-portrait

Mijn gedacht! Dan zou de gemiddelde schedelomtrek van de Belg kleiner zijn dan die van de Hollander of den Duits.

Ten aanval voor outer en heerd.

Onze minister Ben Weyts trok zijn kolder aan en schreef een brief aan de Europese Krommisaris voor voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis.

‘Wij laten onze frieten niet blancheren. We gooien ze rauw in de olie en bakken ze daarna af. Daarom hebben wij de beste frieten ter wereld.’

Godvermiljaardenondedju.

De Europese Commissie die niet weet hoe friet te bakken heeft ondertussen al pro ontwerptekst gestemd.

‘Belangrijk voor de gezondheid van de Europese burgers’, zegt Krommisaris Vytenis Andriukaitis.

Europa gaat nu diep nadenken over de zaak en zal in 2019 een definitieve beslissing nemen.

Belgi ë maakt zich klaar voor de totale oorlog.

Het fort van Eben Emael staat nog gebruiksklaar om de Europese troep tegen te houden. In het kasteel van Bouillon zullen de originele recepten veilig worden opgeborgen in de diepste kerkers. Daar staat de kokende olie al te pruttelen op de kantelen. De Europese troep zal eerst olie van 150 graden over zich heen krijgen. Daarna worden ze afgebakken aan 180 graden tot ze onze nationale trots als erfgoed erkennen.

In Brussel weten ze niet goed wat er mee te doen. Stoottroepen van Samu Social zullen de Europese Instellingen infiltreren en alvast gekookte brol serveren aan de ambtenaren. Onder de muziek van de Stomme van Portici zullen de Europese Ambtenaren hun patatten worden gekookt tot ze om meer vrijheid schreeuwen. En dan zullen we die Oranje troep verdrijven en voortaan de kleur van goudgele frietjes in ons vaandel dragen.

U zegt? Dat is al zo? Toch in Vlaanderen?

Met een zwarte leeuw in het veld van goudgele olie? Met of zonder rode klauwen? Wablieft? Dat is al de strijdvlag van de Vlaams Nationalisten. Ach,… zo! Daarbij, we moeten eerst  nog met onze Waalse broeders onderhandelen over de transvetten die van Vlaanderen naar Walloni ë stromen alvorens we ten strijde kunnen trekken.

Dus geef nog eens dat recept van die voorgekookte frieten? Aha,… mja. Misschien is dat nog zo slecht niet. Laten we het eens proberen.

Sjarel Klak