Ligt uw huis in een jachtgebied?

20227588_10154693755916512_43462863_o

Algemeen, 21/07/2017 –  Onlangs kwam de volledige en nieuwe versie van de kaart met Vlaamse jachtgebieden beschikbaar. Wie wil zien of zijn eigendom binnen een jachtgebied ligt, dus een zone die  jagers vrij mogen betreden en waar ze ook hun wapens mogen gebruiken, kan dit nagaan langs het internet. (FDS)

Het volstaat om naar de website  www.geopunt.be  te surfen. Wacht even tot de kaart ingeladen is, aan de rechterkant van het scherm verschijnen verschillende gegevens waarop kan geklikt worden. Klik vervolgens op de rubriek “natuur en milieu” . Vervolgens verschijnen er in het kadertje rechts andere gegevens waarbij je op “jacht” klikt. Dan zijn er nog twee mogelijkheden, maar klik op “jachtterrein” en er verschijnt een kaart met groene gebieden die in werkelijkheid  jachtgebied zijn. Woningen, tuinen, parken, sportterreinen en andere  staan aangeduid als jachtgebied.

Het is mogelijk om aan de arrondissementscommissaris van de provincie te vragen om uw eigendom niet meer binnen een jachtgebied te plaatsen. Wat moet je daartoe doen ? Naast “ jachtterrein” staat de schuine “i” voor info. Klik daarop en ga vervolgens binnen het kadertje dat verschijnt naar “vul dit formulier in”. Met een drie pagina’s formulier dat volledig in te vullen is, kan men vragen om zijn eigendom vrij te maken van jachtgebied. Volg verder de instructies om het formulier in te dienen.