Nederlanders Arjan Poleij en Danny Van Der Tuuk winnen in Lierde

sized_1-RUDY8120-002

Lierde, 23/07/2017 –  Nieuweling Arjan Poleij behaalde gisteren in Lierde zijn negende overwinning. Ook bij de junioren won een Nederlander,  Danny Van Der Tuuk. Verslag en foto’s door Rudy Schietecatte. (RS)

Nieuwelingen

Nederlander Arjan Poleij behaalt negende overwinning

Met maar liefst honderdtwintig nieuwelingen verschenen ze aan de start, de mensen van de bond moesten heel wat renners huiswaarts sturen, er mogen namelijk maar honderdtwintig nieuwelingen van start gaan. De nieuwelingen moesten tien ronden afleggen, van zes kilometer zevenhonderd, goed voor een totale afstand van zevenenzestig kilometer.

Vanaf de eerste beklimming kregen we direct een afscheiding, onder leiding van Devin Van Zande. Na achttien kilometer was er een aanval van Bjarne De Schrijver. Hij nam een aantal seconden op Tijl De Decker en op een uitgedund peloton. Daarna volgde een nieuwe poging van Dan Keyman, maar ook zonder succes.

De aanval van de Nederlander Arjan Poleij had meer succes. Hij kreeg het gezelschap van Tijl Decker, de veldrijder Witse Meeussen, Lars Craps, Daan Stevens en Calvin Verbeeck. Ze namen zevenendertig seconden op Jasper Dejaegher en Maxim Nonneman. Een sprint met zeven zou over de overwinning beslissen. De Nederlander haalde het voor Calcin Verbeeck en Tijl Decker. Voor de Nederlander is het zijn negende seizoenszege. Zo won hij vorige week ook in Strijpen.

sized_1-RUDY8120-002

Uitslag

1 Arjan Poleij ( NED ) — 2 Calvin Verbeeck — 3 Tijl De Decker — 4 Witse Meeussen — 5 Lars Craps — 6 Daan Stevens — 7 Jasper Dejaegher — 8 Axel Van Der Tuuk ( NED ) — 9 Jago Willems — 10 Jarne Van Dyck.

 

Junioren

Danny Van Der Tuuk overwint  

Ook de juniores kwamen aan de start in Lierde, met zevenenzestig waren ze aanwezig. Zij kregen dertien ronden van zes kilometer zeven onder de wielen geschoven, goed voor een totale afstand van zevenentachtig kilometer.

Na twaalf kilometer kregen we één leider: Danny Van Der Tuuk, met een lichte voorsprong op, Lars Vlerick, Jesper Walraed, Breandan Flannagan ( IRL ) en Thomas Naudts. In de achtergrond sleurde Luca Van Boven aan het peloton en onder zijn leiding werden de leiders terug gegrepen. Na vijfentwintig kilometer was er een aanval Ben Baele, maar ook deze aanval ging niet door. Gilles De Wilde, Danny Van Der Tuuk en Andrei Cismas ( USA ) namen vijfenveertig seconden.

Twee ronden van het einde werden de drie gegrepen.  Toen waagden Luca Van Boven en Niels Tondeur  onder luid applaus hun kans. Maar ook deze ontsnapping ging niet door. De Nederlander Danny Van Der Tuuk zag niet lang daarna zijn kans schoon en nam snel twee ëntwintig seconden. Hij werd niet meer gegrepen. Gilles De Wilde strandde op de tweede plaats, voor de Ier Breandan Flannagan.

sized_1-RUDY8927

Uitslag

1 Danny Van Der Tuuk ( NED ) — 2 Gilles De Wilde — 3 Breandan Flannagan — 4 Andreas Goeman — — 5 Yuval Ben Moshe ( ISR ) — 6 Robbe Snels — 7 Ben Baele — 8 Nir Gabbay ( ISR ) — 9 Edo Goldstein — 10 Theo Verslype.