Gijzel Kirmesse: optredens, fuiven, rommelmarkt, sport, animatie, expo

DDL gijzenzele kermis 2017 (4)

Gijzenzele, 9 augustus 2017 – In de loop der jaren is ‘Gijzel Kirmesse’ flink gegroeid en is de programmatie almaar divers geworden. Ook dit jaar presenteert het platform van de Gijzenzeelse verenigingen (9!) een prachtaffiche. Een aantrekkelijke en fantastische kermis wordt het van vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 augustus. (R 17, foto’s DDL).  

DDL gijzenzele kermis 2017 (9)

Wat ooit kleinschalig begon, is uitgegroeid tot een volwaardige en gevarieerde kermis. Het bleek op de persvoorstelling, Gijzel Kirmesse 2017 is een gezonde melange van cultuur en feest. Het beloven vijf dolle feestdagen te worden. Tijdens ‘Gijzel Kirmesse’ verandert het dorpsplein in één grote feestzone waar de meest uiteenlopende disciplines aan bod komen. We kijken er met zijn allen reikhalzend naar uit en het aftellen naar Gijzel Kirmesse is begonnen. Vijf dagen sfeer en gezelligheid. De organisatoren pakken voor de editie 2017 van de ‘kirmesse’ uit met een ijzersterk programma. Er wordt duidelijk niet geraakt aan de kwaliteit en kwantiteit van de feesten. Er zijn vaste waarden en ook nieuwigheden. De bezoekers zullen weer genieten van de vele activiteiten (36). ‘Er komt maar geen sleet op het platform op de Gijzenzeelse verenigingen, praktisch alle verenigingen slaan alweer de handen in mekaar, en dat is uniek en daar ben ik fier op’, zei volbloed Gijzenzelenaar Johan Van Durme, die met veel enthousiasme het programma van Gijzel Kirmesse voorstelde. De organisatoren doen er alles aan om een kwalitatief aanbod te bieden in een vooral rustige en gezellige sfeer. Dat in Gijzenzele (ongeveer 1.000 inwoners) een ijzersterk programma wordt gepresenteerd, is te danken aan de gedrevenheid van de Gijzenzeelse verenigingen.

DDL gijzenzele kermis 2017 (14)

Fuif met Sven Ornelis

Gijzel Kirmesse 2017 is een zalige cocktail van sfeer en muziek, op smaak gebracht met vele scheuten ambiance. Kom met de familie, vrienden, kennissen,…naar Gijzel Kirmesse en laat uw hart verwarmen op het goed uitgebalanceerd volksfeest. Op vrijdag 25 augustus vanaf 17 u gaat de ‘kirmesse’ van start met een mosselfestijn in caf é-taverne ‘t Pleintje. In ‘t Zaaltje krijg je een unieke kans om het kaartspel (bieden) onder de knie te krijgen (18 u 15), en traditiegetrouw wordt er gekaart (19 u 30). In caf é-taverne ‘t Pleintje kan je deelnemen aan het poolbiljart tornooi (20 u). Vanaf 21 u moet de kermisfuif met DJ Sven Ornelis aan de oude gemeenteschool in de Schoolstraat voor een kolkende ambiance zorgen. Iedereen uit de bol, dat is d é bedoeling. De fuifnummers, fuifbeesten, nachtraven, nachtbrakers mogen gerust zijn, de buizen van Eustachius zullen de aanval overleven. Toegangskaarten kosten in voorverkoop 3 euro, aan de kassa 5 euro.

DDL gijzenzele kermis 2017 (7)

Stomende affiche

Zaterdag 26 augustus om 13 u 30 trekken de gentleman en om 15 u 30 de elite zonder contract en beloften de tweede kermisdag op gang. Om 19 u wordt de honger gestild in en aan het Zaaltje, proef de friet met stoverij. Zaterdagavond zal je de koning te rijk zijn door de zondvloed van muziek. Kermismuziek (19 u, caf é-taverne ‘t Pleintje), AB Nono (20 u), Sing, Swing en Drinks (22 u). De feestvierders zullen zich ook op zondag 27 augustus aardig kunnen uitleven en genieten van een ronduit schitterend programma. Kruis uw voorkeur aan uit volgende evenementen: rommelmarkt (10 u – 18 u), tentoonstelling ‘Gijzelse Commerçanten’ in de kerk (10 u — 18 u), aperitiefconcert Con Animo (11 u), cava bar (11 u — 21 u), Hoeve-ijs (12 u — 18 u), kinderanimatie met springkasteel en schminkstand (12 u — 18 u), rondgang reuzen (14 u 18 u), clown bobo (15 u), Jan Parent, Elisa, Zippora en Annelies (16 u 30), Dietwin De Jodelaar (18 u 45), kermismuziek (19 u, caf é-taverne ‘t Pleintje), Paul Severs (19 u 30), De Helaasheid der Zingen (21 u), kermis TD met DJ Geert en DJ Boer Boerie (23 u 30). Op maandag 28 augustus is er traditiegetrouw een plaats voor een sereen moment, in de Sint-Bavokerk is er een zielenmis ter nagedachtenis van de overleden parochianen. De enig echte, de geknipte man, de ‘sjampetter’ heeft alweer ludieke kermismededelingen in petto (10 u 40). De feestvierders kunnen om 11 u terecht in caf é — taverne ‘t Pleintje voor gezelligheid en caf éspelen. Een aanrader, bezoek ook de expo Gijzelse Commerçanten in de kerk (11 u — 13 u). Vanaf 12 u kan je aanschuiven aan de kermisbarbecue in ‘t Zaaltje. Liefhebbers van petanque kunnen vanaf 13 u hun vaardigheden tonen. ‘s Avonds stroomt het volk toe voor de Gijzelquiz met de Gijzelse Wijzen in ‘t Zaaltje, Kurt Burgelman (20 u) en Vlaamse schlagerliedjes (21 u 30) in caf é — taverne ‘t Pleintje, de vuilste liedjes van Gent met cabaretier Wim Claeys (22 u, ‘t Zaaltje). Dinsdag 29 augustus vanaf 20 u wordt in caf é — taverne ‘t Pleintje de ‘kirmesse 2017’ afgesloten met DJ Geert.

DDL gijzenzele kermis 2017 (6)

Kermisbier ‘t Gijzelaarke’

‘Gijzel Kirmesse’ smaakt naar meer. Naar ‘t Gijzelaarke. Naar het goede leven. Feesten en genieten van echt Gijzels bier. Bestaat er iets leuker? Blond bier met karakter. Eigen dorpsbier eerst. Geen dorp is compleet zonder zijn eigen bier. Dat vonden ook de gebroeders Yannick en Robin De Pelsmacker. Ze kwamen op het lumineuze idee om het ‘t Gijzelaarke te brouwen. Ze hebben nu voorgoed de microbe van het bierbrouwen te pakken. ‘t Gijzelaarke is een blond bier van 6,2% alcohol volume van hoge gisting met hergisting op de fles.

Kom ‘t Gijzelaarke proeven. Heerlijk bier.

DDL gijzenzele kermis 2017 (7)

Er mag tijdens ‘Gijzel Kirmesse’ serieus van jetje gegeven worden. Een volksfeest voor iedereen. Maar zo’n uitgebreid programma is niet mogelijk zonder de sponsors, het gemeentebestuur en de inzet en de creativiteit van alle Gijzelse verenigingen die hun ‘kirmesse’ heel genegen zijn. Bedankt.

DDL gijzenzele kermis 2017 (1)

Reporter 17, foto’s DDL