Zondag Belgisch kampioenschap voor aspiranten in Lierde

1-RUDY3345.JPG

Deftinge, 11/08/2017 – Op zondag 20 augustus 2017 zijn alle ogen gericht naar Deftinge, een deelgemeente van Lierde. Op die dag organiseert de Gemeente, in samenwerking met Veloclub De Moedige Wielrijders Deftinge en de Koninklijke Sportclub De Kornelisvrieden Sint-Maria-Lierde, het BK voor aspiranten. (RS)

In de voormiddag rijden de 12,13 en 14 jarigen een tijdrit van 3,4 km. Vanaf 12u30 staan de wegkoersen op het programma. Er wordt eveneens uitgekeken naar de Lierdenaren. Het parcours loopt via Kerkstraat, Wassegemstraat, Populierenstraat, de klim van de Watermolenstraat en de licht hellende aankomstzone in de Hekkouterstraat. In het verleden de aankomstplaatsen van diverse Oost-Vlaamse Kampioenschappen.

Ere-gast is ongetwijfeld gewezen profrenner Ferdi Van den Haute. Dertig jaar geleden werd de Gemeldorper in Sint-Katelijnr-Waver kampioen van Belgi ë. In 1988 organiseerde Ferdi aan zijn schoonthuis de eerste aspirantenkoers. Later nam Kurt De Gelas de fakkel over. Voor de Lierdenaren is de toegang gratis. Ter hoogte van de de Kerk staaat een tent opgesteld, uitgebaat door hogervermelde wielerclubs.

De plaatselijke beenhouwer organiseert een kleine barbecue, terwijl er ook mattentaarten te verkrijgen zijn. Tussen 7 en 10 uur is er een ontbijt te verkrijgen. Via de provinciale selecties komen de deelnemers uit 10 verschillende provincies aan de startlijn. Alle wedstrijdformaliteiten vinden plaats splinternieuw Jeugdheem, in de Kerkstraat. Er worden ook die dag heelwat vrijwilligers ingeschakeld voor een feilloose organisatie. Voor de toeschouwers zijn er twee parkings voorzien. E én in de
Lindekouter en één in de Wassegemstraat. Het centrum van Deftinge is ook gans de dag afgesloten voor het verkeer.

(tekst en foto Rudy Schietecatte)