Zegelsem: Kasseifeesten gaan voor recordeditie

unnamed (7)

Zegelsem, 12/08/2017 – Afgaande op het aantal inschrijven verwachten de organisatoren van de 19de Kasseifeesten op 17 september in Zegelsem dat ze afstevenen op een recordeditie. “Als we hetzelfde tijdstip van augustus 2016 bekijken en vergelijken met vandaag de dag dan zijn er terug heel wat inschrijvingen bijgekomen”, vertelt Bert Broos, mede- organisator van dit succesvol gebeuren. (BB, foto’s L.A.M.P.)

De Kasseifeesten zijn uiteraard niet alleen een rommelmarkt maar het is het totaalconcept die deze hebben groot gemaakt. Zo is er de zestiende Kasseidorptocht, een wandeling waar de wandelaar kan kiezen tussen 6, 12, 18 en 24km. De optredens zijn ook niet mis dit jaar met optredens van de Zwalmfanfare, de Rock -coverband Jack & The Plug- in’s, zangeres Kate Lane ( Leentje) en het dansorkest Dance-Fever.

kasseif6

De expo in de kerk vormt eveneens de moeite met o.m. de geschiedenis van het schrijven en schrijfmachines (Eddy Wancour), Olifanten (Siska Van De Keere), boekbinden (Patricia Melotte), Het Belgisch vorstenhuis ( Matthijs Verschraegen), mijnwerkerslampen ( Guy De Schrijver) ,   R.I.P. (Antoine Tronquo) en landschappen met kunstschilder Walter Theunynck.

Verder zijn er dieren , landbouwmachines, kinderanimatie en de barbecue. Kortom een plaats waar men een dag kan vertoeven. Als apotheose is er de Gouden Kasseiworp met talrijke prijzen en als hoofdprijs 125 euro cash.”

Praktisch

Wie er wil bij zijn op de rommelmarkt dient zo vlug mogelijk in te schrijven. Info  kasseifeestenzegelsem@hotmail.be   of 0495 34 51 73. Je kan ook deze rechtstreekse link gebruiken. De organisatie is in handen van Gezinsbond In de Rand en de Randstappers.

KASSEI BB

(Bert Broos, foto’s L.A.M.P.)

X