Samana Oosterzele op bedevaart naar Oostakker Lourdes

DSC03479

Oosterzele, 15 augustus. Samana Oosterzele  trok met 65 deelnemers op bedevaart naar Oostakker-Lourdes. In de basiliek werd de plechtige eucharistieviering, voorgegaan door E.H. Valère Hyde en diaken Peter Leeman, bijgewoond. (R 17).

DSC03482 (1)

De verzorgde gebedsdienst werd opgeluisterd door het Gangulfuskoor van Oosterzele. Er werd een korte gebedsstonde gehouden aan de grot. Heel serene momenten. Elk jaar nemen veel Oosterzelenaars deel aan deze bedevaart. Samana Oosterzele (voorheen Ziekenzorg) houdt de traditie van bedevaarten in eer. Lourdes Oostakker werd bekend toen Pieter De Rudder, op voorspraak van Onze — Lieve — Vrouw van Lourdes, werd genezen. De wonderbaarlijke genezing van Pieter De Rudder was een van de wonderen die plaatsvonden in Lourdes — Oostakker. ‘De bedevaart naar Oostakker — Lourdes willen we jaarlijks in stand houden, het moet een jaarlijkse traditie blijven’, klinkt het bij Samana Oosterzele. In ‘Hotel de Lourdes’ viel de koffie en wafel, in de smaak.

                                                                            Reporter 17, foto’s Samana Oosterzele

X