Politie vraag hulp bij diefstal met list

logo_politie_3

Erpe-Mere, 15/08/2017 – Politiezone Erpe-Mere/Lede vraag hulp bij een diefstal die gisterenavond omstreeks 19u00 plaatsvond in de omgeving Bosstraat/Magerstraat in Erpe-Mere waarbij twee personen van Oost-Europese afkomst aanbelden met een smoes.

“Onze interventieploegen kregen melding van verdachte handelingen. Twee personen (een man en een vrouw) van Oost-Europese afkomst zouden huizen observeren en aan sommige huizen aanbellen, met de smoes dat hun hond was ontsnapt. Op minstens 2 adressen is hun  smoes gelukt: de vrouw ging met de bewoner op zoek naar de hond, terwijl de man zich ongemerkt toegang zou verschaft hebben tot de woning.

“Beide daders (zichtbare leeftijd tussen de 18 en de 30 j) konden door onze interventieploegen worden aangehouden. Beiden hadden een behoorlijke geldsom bij zich, mogelijk afkomstig van gelijkaardige recente feiten. De daders verplaatsten zich met een groen-blauwe Volvo S40 met Roemeense nummerplaat. Zij spraken tegen de slachtoffers gebroken Engels en Frans.”

“We zijn !!dringend!! op zoek naar inwoners die deze 2 verdachte personen ook aan de deur zouden gehad hebben vandaag en/of die ze in de omgeving hebben gezien!! Indien nuttige info, graag uitzonderlijk reageren via priv ébericht.”

Priv ébericht kan via de Facebookpagina Politiezone Erpe-Mere/Lede