Nieuwelingen Mere: Thomas De Pestel behaalt zevende overwinning

sized_1-RUDY8901.JPG

Erpe-Mere, 22/08/2017 –  Zaterdag stonden de nieuwelingen aan de start te Mere, ze kregen vierenzestig kilometer onder de wielen geschoven, goed voor tien rondjes. (RS)

Vanaf de tweede ronde kregen we vier leiders: Emiel Verstrynge, Lucas Rogiers, Rotem Tene ( ISR ) en Thomas De Pestel, Thomas was terug in goeie doen na maanden afwezigheid ten gevolge van klierkoorts. Emiel Verstrynge moest al snel de rol lossen in de kopgroep, het peloton volgde op twintig seconden. De leiders vergrootten hun voorsprong tot vierenveertig seconden. Maar dan sloeg Rotem Tene ( ISR ) de verkeerde weg in en werd hij op achtervolgen aangewezen.

Met nog vijf ronden wedstrijd hadden de leiders vijfenvijftig seconden voorsprong op de eerste achtervolger Rotem Tene en één minuut vijftig op het peloton. De twee ploeggenoten Lucas en Thomas maakten er een koppeltijdrit van tot plots Thomas De Pestel er op zijn eentje vandoor ging. Lucas Rogiers kreeg het nog moeilijk in de laatste ronde en werd teruggegrepen door de man uit Isra ël.

In het peloton geraakte echter niemand meer weg en waren de renners gedoemd te strijden voor plek vier. Thomas De Pestel kwam solo aan met een bonus van één minuut vijftig, op de man uit Isa él Rotem Tene die een zeer knappe wedstrijd reed. De derde plek was voor Lucas Rogiers. Robbe De Pauw won de pelotonssprint voor de vierde plaats.

Uitslag

1 Thomas De Pestel — 2 Rotem Tene ( ISR ) — 3 Lucas Rogiers — 4 Robbe De Pauw — 5 Bjarne De Schrijver — 6 Niels Onderbeke — 7 Gilles Van Alboom — 8 Jonas Christians — 9 Felix Impens — 10 Rob Verbeken — 11 Dylan Van Den Borre — 12 Lander Rasschaert — 13 Thomas Van Gucht — 14 Diemer Van Der Perre — 15 Obie Vidts

(Schietecatte Rudy)