VIDEO: Film zet problemen landbouwers in de kijker

Naamloos-4

Herzele, 30/08/2017 – Met de film ‘Ceci n’est pas une patate’, presenteren Filip De Bodt en Geert Lennsens van vzw Climaxi een zeer interessant tijdsdocument dat de problemen van landbouwers in de kijker zet. De film zal in verschillende regiozalen te zien zijn, de première is op zaterdag 9 september, om 20 uur in vzw ’t Uilekot te Herzele.

Filip De Bodt,  Geert Lenssens  en heel wat vrijwilligers trokken op met boeren van allerlei slag. Ze gingen in gesprek en filmden hen vanuit een solidair perspectief. Wat beroert de mensen die ons voedsel kweken? Ze startten in hun eigen regio (Herzele,  Z.O.-Vlaanderen) en breidden uit naar  Belgi ë  en de rest van  Europa. Zij filmden onder meer in Belgi ë,  Frankrijk,  Griekenland,  Itali ë  en  Roemeni ë.

“De boeren getuigen over hun werk. Een Franse boerin spreekt over het hertekenen van het platteland tot een woestijn. Mensen uit  Afrika  en het  Midden-Oosten  getuigen over de gevolgen van de Europese exportpolitiek voor hun lokale economie: “De lokale landbouw wordt kapot gemaakt en de slachtoffers vertrekken met gammele bootjes naar Europa”. En dan hebben we het nog niet gehad over kolen die niet met vier in één doos passen, aardappelen die je thuis niet kan koken, vreemde insecten in de fruitteelt, schapenmelk waar je geen kaas meer kan van maken…”

Trailer

 

Programma voorstellingen

unnamed

X