In Oudenaarde geniet je van gratis wifi op de Markt en in de winkelstraten

20992646_639399766258309_7003366502418571176_n

Oudenaarde, 31/08/2017 –  Het Oudenaardse stadsbestuur besliste om tijdens de huidige heraanleg van de Markt meteen ook een volledig wifinetwerk uit te bouwen.  De aanbesteding werd ondertussen uitgeschreven. Bedoeling is om het reeds dit najaar operationeel te krijgen.

Bezoekers van de Markt en de omliggende winkelstraten zullen dankzij deze dienst steeds gratis verbinding kunnen maken met het internet.  Burgemeester Marnic De Meulemeester, bevoegd voor communicatie: “Onze stad wil mee met de tijd. Altijd en overal een vlotte internetverbinding hebben, lijkt tegenwoordig bijna een basisbehoefte geworden. Het aanbieden van gratis wifi is volgens ons dus een logische vorm van dienstverlening naar onze inwoners en bezoekers toe.”

Schepen van openbare werken Guy Hove beaamt: “Reeds van bij het begin van dit project was duidelijk dat het een totaalverhaal moest worden. We wilden bij wijze van spreken verder gaan dan enkel de straatstenen vernieuwen. De beleving primeerde.  Daarom werd bijvoorbeeld grondig nagedacht over de circulatie, lieten we een volledig lichtplan uitwerken en zullen we nu dus ook gratis wifi aanbieden. Het zijn misschien wat minder opvallende ingrepen in het totaalplaatje van de heraanleg maar ze zijn van groot belang voor de sfeer en beleving op de vernieuwde Markt.”