Nog twee weekends Kunst & Zwalm

21272099_886406354841315_7593921532495802041_n

Zwalm, 02/09/2017 –  Op een wandeltraject van ongeveer 8 kilometer zijn interventies en werken te zien van een twintigtal kunstenaars uit de ruime regio. (BB)

Ze plaatsen hun werk in het glooiende Zwalmse landschap, in een molen, een kapel, een caf é of een kerk. Onder de kunstenaars bevinden zich gevestigde waarden zoals Leo Copers, maar ook de minder bekende, jongere talenten verbazen met opmerkelijke interventies. Aan het vertrekpunt  Stella Matutina ontvangt de bezoeker voor 5 euro een routegids K&Z met de locaties en een toelichting bij de deelnemende kunstenaars. De route was gedurende het openingsweekend 26-27.8 alsook dit ( 2-3 sept) en volgend (9-10sept)weekend te bezichtigen van 13 tot 19 uur.

Naast de K&Z-route zijn er op vier extra locaties kunstenaars aan het werk te zien in de K&Z-kunstenaarsresidenties (te volgen op de K&Zwebsite). Voor scholen werd er een educatief aanbod uitgewerkt. Op 3 september om 11u organiseert Kunst & Zwalm een lezing door Patrick Van Caeckenberg (inschrijving kan via info@kunst-en-zwalm.be,opgelet plaatsen zijn beperkt (prijs: 10€ incl. toegang kunstroute)). Die dag kan je eveneens genieten van een dansinstallatie om 13u door de veelbelovende Maya Roest. Ze heeft onder andere al meegedanst in balletten van Marcos Moreau, Marco Goecke, Loïc Perela, Georg Reischl, Ed Wubbe, Ann van den Broek, Krisztinas de chatel, Mischa van Leeuwen, Min Lee, …

21314652_886405924841358_8691482931095910791_n

De bi ënnale Kunst & Zwalm werd de eerste keer georganiseerd in 1997 en kan bogen op een lange traditie. Over de edities heen werd het gezelschap van deelnemende kunstenaars steeds internationaler, tot vzw Boem besloot terug te keren naar het bescheidener concept van de beginjaren. Deze tweede editie met klein budget koos voor het thema [re]Publiek. Het belooft een beleving te worden om niet te vergeten. Met dank aan de gemeentebesturen van Zwalm, Brakel en Zottegem voor hun steun.

Meer info

www.kunst-en-zwalm.be

Deelnemende kunstenaars

Bert  Drieghe, Gert Scheerlinck, Charlie De Voet, Chris Rotsaert, Claire Stragier, David Tanghe, Didier Van De Steene, Ella Vandenbussche, Geert Van der Linden, Hyun De Kempe, Inge Decuypere, Jan Leenknegt, Klaas Van der Linden, Kristof Van Heeschvelde, Marc Galle, Maya Roest, Nicoline Van Stapele, Veerle Michiels, Thijs Van der Linden, Lena Vandenbussche, Thierry Mortier, Steven Galle, Tessa Groenewoud, Jesse Cremers en Matthieu Ronsse.

(Bert Broos)

X