Voorwaarts Gijzel Oosterzele stunt tegen KVV Windeke: één groot feest  

DDL oosterzele derby oosterzele gijzenzele tegen scheldewindeke (8)Oosterzele, 2 september 2017. Met een heel sterke collectieve prestatie heeft Voorwaarts Gijzel Oosterzele de volle buit kunnen meegrissen tegen het gerenommeerde KVV Windeke. 6 — 2, dit had niemand vooraf durven verhopen’, straalde de ganse entourage van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Na de riante zege werd in Oosterzele een stevig feestje gebouwd. (R 17, foto’s DDL).

De wil bij VGO was groot om tegen buur KVV Windeke te stunten. Maar die wil en honger waren er eigenlijk ook al in de Hofmancup, VGO won al zijn wedstrijden. KVV Windeke moest in grote delen van de wedstrijd de wet van de sterkste ondergaan. Ook na de 2 — 1 plooide VGO niet. Het team van trainer Peter Van Keymeulen (de T1 was bijzonder fier) voetbalde erg gedreven en voetbalde de meeste kansen bij elkaar. Een ontgoochelend KVV Windeke kon daar relatief weinig tegenover stellen. VGO begon uitstekend aan de wedstrijd. Na 7 minuten: 2 — 0, getekend Gertjan Lemmens en Ricardo Blaaspijp. Het duurde tot halfweg eerste helft alvorens de Windo’s een eerste keer konden dreigen. Het leverde de aansluitingstreffer op. De bezoekers putten moed en kwamen eindelijk wat beter in de wedstrijd. Een poging van Simon De Vroe werd schitterend gered door de sterk keepende Jens Dirinck. Voorwaarts Gijzel Oosterzele bleef doorzetten en Ricardo Blaaspijp vlamde prachtig de   3 — 1 (39’) in doel.

Wie dacht dat KVV Windeke na de rust het een en ander zou rechtzetten kwam bedrogen uit, in de zone van de waarheid dook er te weinig volk op en was er een gebrek aan scherpte. VGO bleef uitpakken met de meest gevaarlijke acties. Sam De Munter (wat een aanwinst!) zorgde met een prachtig doelpunt (56’: 4 — 1) voor VGO — euforie en Windeekse treurnis. Vreugdetaferelen bij de spionkop. Vuurwerk. Voorwaarts Gijzel Oosterzele bleef heel effici ënt voetballen, de vijfde VGO — goal (58’) was een parel, Lorenzo Berwouts rondde na een knappe actie meesterlijk af. Een onnodige fout van de knap spelende VGO doelman Dirinck werd terecht bestraft. Jeroen De Graeuwe schoot de perfect genomen strafschop binnen (74’: 5 — 2). Diep in de wedstrijd maakte de sterk spelende en clubspeler met een groot hart Dimitri Daneels het VGO feestje compleet. Alstublieft: 6 — 2. Alsof opnieuw de titel werd gevierd, zo gingen de spelers van Voorwaarts Gijzel Oosterzele tekeer. Wat een vreugde uitbarsting bij bestuur, spelers en fans van VGO. Een pluim voor de spionkop, die voor, tijdens en na de wedstrijd voor een geweldige sfeer zorgde. De sfeer was klasse. De ambiance was helemaal te gek. Dansende supporters, glunderende bestuursleden, juichende spelers. Veel volk, en een sfeer die deed denken aan de grote dagen in de clubgeschiedenis van VW Gijzenzele en KSC Oosterzele, inmiddels gefuseerd.

DDL oosterzele derby oosterzele gijzenzele tegen scheldewindeke (9) (1)

(Reporter 17, foto’s DDL)
X