Brecht Persoons nieuwe directeur KA Geraardsbergen

ja directiewissel kleine foto

Geraardsbergen, 04/09/2017 –  Brecht Persoons werd door de Raad van Bestuur van Scholengroep 20 aangesteld als halftijds directeur van het Koninklijk Atheneum in Geraardsbergen.

Hij zal de dagelijkse leiding van de school overnemen van vastbenoemd titularis dhr. Nico Van Coster. Directeur Van Coster wordt met een halftijdse opdracht als coördinerend directeur aan de scholengroep verbonden en zal in deze functie verantwoordelijk worden voor de infrastructuur. Daarnaast staat hij als halftijds directeur van het KA in voor de algemene coördinatie.

Dhr. Persoons is als oud-leerkracht Nederlands en Duits enorm vertrouwd met het reilen en zeilen op de school. Nadat hij deelnam aan de Talentenwerf, de interne opleiding voor beleidsfuncties, was hij vorig schooljaar aangesteld als beleidsmedewerker. Ondertussen volgde hij de opleiding tot directeur, georganiseerd door GO! Centraal en behaalde hij de akte. Samen met het team wil hij verder bouwen aan kwalitatief, uitdagend en motiverend onderwijs. Dit nieuwe schooljaar start het KA reeds met grote onderwijsvernieuwingen door de introductie van de nieuwe Agoraklas en het duaal leren. Dhr. Persoons wil zich daarnaast focussen op de uitbouw van een meer gepersonaliseerd onderwijs op maat van elke leerling en nog meer vakoverschrijdende samenwerking tussen de leerkrachten.

Het KA Geraardsbergen wil alvast directeur Nico Van Coster bedanken voor het schitterende werk dat hij de voorbije tien jaar heeft geleverd op het KA. Onder dhr. Van Coster groeide de school uit tot een innovatieve, moderne en levendige school voor iedere leerling. Hij investeerde met onder meer een nieuwe sportkooi, een nieuw openleercentrum, moderne technieklokalen, een nieuw labo, … sterk in de infrastructuur, waardoor het KA klaar is voor de moderne noden van kwalitatief onderwijs. Dhr. Persoons gaat verder bouwen aan de ontwikkeling van een sterk Koninklijk Atheneum en is klaar voor de nieuwe uitdaging: ‘Wij willen als school van de toekomst blijvend inspelen op kwalitatieve onderwijsvernieuwingen ’, aldus de nieuwe directeur.