Pasgeborenen en hun ouders worden verwend op Zottegemse babyborrel

Babyborrel.jpg

Zottegem, 07/092017 –  Op zaterdag 16 september 2017 gaat de Zottegemse babyborrel door. “Alle kindjes die geboren zijn tussen juli 2016 en mei 2017, 217 in totaal, worden met hun mama’s, papa’s, broertjes en zusjes uitgenodigd in het Huis van het Kind voor een hapje en een drankje,” laat schepen van Bevolking, Joost Franceus weten.

“We tonen de jonge gezinnen waar ze in Zottegem terecht kunnen met al hun vragen en we bieden hen een mooie Zottegemse goodiebag aan om hun kleine spruit welkom te heten. Het is daarenboven een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.”

Joost Franceus: “Voor de tweede keer organiseren we een babyborrel waar alle Zottegemse gezinnen die tussen juni 2016 en mei 2017 een kindje mochten verwelkomen op uitgenodigd worden. We organiseren de gemeentelijke babyborrel in het Zottegems Huis van het Kind. Op die manier komen ouders van jonge kinderen meteen in contact met alle diensten die onze stad hen te bieden heeft en wordt de drempel lager om ook in de toekomst eens binnen te springen. Bedoeling is om het initiatief elk jaar te herhalen voor de Zottegemse pasgeborenen.”

“In totaal werden 217 Zottegemse kindjes geboren tussen 1 juni 2016 en 31 mei 2017, 109 jongens en 108 meisjes. Die worden allemaal uitgenodigd samen met het hele gezin. Volgens Joost Franceus is de babyborrel ook de ideale manier voor jonge ouders uit de Egmontstad om elkaar te leren kennen. “Door alle ouders met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd samen te brengen, geef je ze bovendien de kans om elkaar te leren kennen en ervaringen of tips uit te wisselen.”

“Als kers op de taart krijgen de gezinnen een leuke goodiebag aangeboden met oa. een leuk speelgoedje, een uniek ‘Huis van het Kind’-slabbetje, een gratis jaarabonnement van de Zibotheek, een bon voor een verjaardagstaart voor tien personen bij bakkerij Sint-Anna, heel wat informatie en een klantenkaart met 20 punten om te shoppen in Twinkeltje. Samen met de ouders ‘planten’ we ook een geboorteboom met foto’s van de kindjes die op de babyborrel langskomen. Ons Huis van het Kind moet immers een tweede thuis zijn voor alle kindjes en hun ouders uit de regio, Op de babyborrel kunnen de jonge gezinnen al eens proeven van ons aanbod,” zegt Kurt De Loor, schepen van Sociale Zaken.

De tweede Zottegemse babyborrel gaat door op zaterdag 16 september van 11u tot 13u in het Huis van het Kind. Alle gezinnen met een kindje geboren van 1 juni 2016 tot 31 mei 2017 kregen een uitnodiging in de bus. Inschrijven kan in het Huis van het Kind.