Nieuwe zege voor Katrijn De Clercq

20170902 Hulste Dames Jeugd (1)

Wielrennen, 07/09/2017 – Vorige week waren de dames jeugd aan de slag in Hulste, de laatste wedstrijd van het seizoen op West-Vlaamse bodem. (GDC)

Ondanks het feit dat het veldritseizoen is gestart en er in Nederland een Nation’s Cup was waar veel van de sterkere junioren reden toch 30 dames nieuwelingen en 28 junioren aan de start. Bij de nieuwelingen verscheidene streekrensters nl. het trio van VD Hauwe CT Katrijn De Clercq, Julie De Wilde en Sara Maes, het duo van WOO Parike Kirin Punnewaert en Maaike Vanderstraeten, Charlotte Pennynck van Isorex CT en Florelien Van de Velde van Autoglas Wetteren CT.

Kermis op het dorp en het parkoers over 8km was zo uitgetekend het een mooie 8 vormde met de kermis in het midden, waardoor de supporters zonder lopen elke ronde vlotjes 2x de rensters aan het werk konden zien. 7 ronden stonden op het menu en bij het doorkomen aan de finish stond er telkens voor zowel nieuwelingen als junioren een premiespurt op het menu. Men kan dus zeggen dat de organisatoren kosten noch moeite hadden gespaard om de deelneemsters aan te sporen om er iets van te maken op deze bochtenrijke omloop en dat is ze wel gelukt.

Het peloton heeft er dadelijk zin en start in razende vaart. In de eerste kilometers is er echter een massale valpartij en dat kost enkele rensters de aansluiting met het peloton. Door de afwezigheid van enkel van de sterkere junioren ruiken anderen hun kans en een aantal nieuwelingen steunen hen daar volop bij, niet in het minst Maaike, Julie en Katrijn. Dit trio is slag om slinger betrokken in de vele aanvalspogingen, maar moeten keer op keer afrekenen met een tegenreactie van het peloton. Zij graaien intussen wel alle premies mee, Maaike is 3 primus, Katrijn 2x en Julie pikt er ook eentje mee. In de laatste ronde raakt Maaike het achterwiel van Katrijn, Katrijn blijft recht, maar Maaike komt in contact met het wegdek en daardoor moet ook Julie in de remmen. Zij achtervolgen nog en komen terug aansluiten maar hun eindsprint is wel afgebot.

20170902 Hulste Podium DN

In de laatste rechte lijn zit Katrijn al vroeg op de eerste rij met de betere junioren te sprinten en dat levert nieuwe winst op voor Yenthe Van Lommel en Kyenta Van Walleghem. Voor de Oosterzeelse na De Pinte en Berlare de derde zege in een wegwedstrijd Dames Jeugd. Reken daar ook nog de tijdrit in Waregem bij en zij mag als eerstejaars nieuwelinge nu reeds van een geslaagd wegseizoen spreken.

(Geert De Clercq)