Internationale glasblazers strijken neer in Velzeke

 

OMD glas 14_384Velzeke, 08/09/2017 –  Ter gelegenheid van het Open Monumentenweekend is er traditioneel opnieuw heel wat te beleven in het Provinciaal Archeologisch Museum te Velzeke. Naast optredens van groepen Romeinen, Vikings en Galli ërs zullen ook de glasblazers opnieuw van de partij zijn.

Rond de door het museumteam gebouwde replica van een Romeinse glasoven kan u opnieuw de absolute wereldtop van glasblazers aan het werk zien. Mark Taylor en David Hill (Groot-Brittanni ë) tonen hoe Romeins glaswerk wordt geblazen met daarnaast ook de aanwezigheid van Bill Gudenrath, expert Venetiaans glas van het Corning Museum of Glass uit New York. Uit Frankrijk is er François Arnaud, die vorig jaar nog door pr ésident François Hollande met de hoogste Franse onderscheiding als ambachtsman werd bedacht. Verder nog experten uit Duitsland, Itali ë, enz…

Glas Geraard 15_01

Het publiek zal andermaal met fascinatie de wondere wereld van het glasblazen kunnen aanschouwen. Het belooft opnieuw een topweekend te worden te Velzeke. Zaterdag van 13 tot 18 u en zondag van 10 tot 18 u. Veel nevenactiviteiten voor gezinnen met kinderen en natuurlijk toegang gratis.

Info: PAM Velzeke 09 360 67 16 of www.pam-ov.be/velzeke

X