Poezengeluk in Geraardsbergen draagt al 10 jaar zorg voor zwerfkatten

DSCN0832.JPG

Geraardsbergen, 08/09/2017 – Bij poezengeluk werd het 10-jarig bestaan van een zwerfkattenbeleid in Geraardsbergen gevierd.  Poezengeluk is een afdeling van Animal Welfare Belgium vzw die zich onder andere inzet voor de kleinste poezen uit regio
Geraardsbergen.

In 2016 werden 14o kittens opgevangen bij Poezengeluk en ze kregen een gouden mandje Een 15o zwerfkatten werden gesteriliseerd of gecastreerd.  “Alle kittens tot 6 maanden zijn welkom. Wanneer deze groot genoeg zijn en volledig gezond verklaard worden, gaan we op zoek naar een gouden mandje. Op deze manier krijgen ze een nieuwe kans in het leven”, klonk het tijdens de voorstelling. “Wij werken met een vrijwilligersteam die zich 7 dagen op 7 inzetten voor de verzorging van de poezen. Daarnaast gebeuren er nog verschillende zaken achter de schermen zoals de opvang van kleine en zieke kittens bij de opvangmama’s. Naast de opvang van kittens, zet Poezengeluk zich ook in voor de zwerfkatten van Geraardsbergen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Stad Geraardsbergen.  Om het aantalzwerfkatten in de stad in te perken, worden katten op verschillende plaatsen gevangen door middel van vangkooien. Daarna worden ze meegenomen naar de dierenarts waar ze gesteriliseerd worden. Wanneer de dieren gezond verklaard zijn, worden ze terug uitgezet op de vangplaats.”

 

X