Twee niet begeleide minderjarigen opgepakt in Overboelare

logo_politie_3

Overboelare, 09/09/2017 –  Op 7 september omstreeks 12u30 werd door het team van BPT West een actie in het kader van verkeersveiligheid uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van de actie op de Groteweg in Overboelare, stapten twee jonge mannen van vreemde origine doelloos op het fietspad richting Geraardsbergen.

Zij werden onderworpen aan een controle en waren niet in het bezit van identiteits- of verblijfsdocumenten. Gezien het onmiddellijke resultaat, werd de actie vroegtijdig afgebroken. Beide personen werden bestuurlijk van hun vrijheid beroofd. Er werden 2 processen-verbaal ‘illegale vreemdeling‘ opgesteld en de dienst Voogdij, onderdeel van de Federale Overheidsdienst Justitie, werd gecontacteerd.

Hoofdinspecteur Kenny Matthijs reageert: “Samen met mijn team ben ik tevreden over onze eerste gezamenlijke actie. Dankzij ons alert optreden zullen deze niet-begeleide minderjarigen nu goed  opgevolgd worden en de nodige zorg krijgen van de bevoegde instanties. Dit mooie resultaat kan onze teamgeest alleen maar ten goede komen.”

Sinds 1 september waait er een nieuwe frisse wind bij de lokale politie Geraardsbergen/Lierde. Hoofdinspecteur Kenny Matthijs vervoegt als leider het buurtpolitieteam (BPT) West. De eerste actie in samenwerking met zijn team verliep positief en leverde een verrassend resultaat op.

 

 

X