Samana Zottegem verkende de Vlaamse Ardennen

WP_20170829_17_17_01_Pro

Zottegem, 10/09/2017 –  Met het einde van de zomervakantie in zicht, maar gelukkig onder een nog steeds niet- aflatende stralende zon, werd de busdaguitstap van Samana Zottegem op dinsdag 29 augustus 2017 een voltreffer. (JR)

In eerste instantie werd een bezoek gebracht aan “Korsele”, gehucht in Sint-Maria- Horebeke, één van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar het protestantisme sinds de reformatie ononderbroken aanwezig is geweest. Onze gids Wivine heeft ons met haar aanstekelijk optimisme een h éél aangename en deskundige uitleg gegeven over het reilen en zeilen in deze kleine gemeenschap gaande over een periode van ongeveer 500 jaar geleden tot op heden.

WP_20170829_11_30_53_Pro

Na de lunch bij “Jan Van Gent” te Kerselare en facultatief bezoek aan de nabijgelegen kapel, zetten we onze tocht, nog steeds onder begeleiding van Wivine, verder door het prachtige landschap van onze mooie “Vlaamse Ardennen” met o.a. de Koppenberg, Patersberg, de Hotond….

In Oudenaarde als eindpunt waar nog een korte rondleiding volgde, genoten we achteraf als afsluiter met z’n allen van een koffie of verfrissende drank op het terras van het gloednieuwe Leopoldhotel. Iedereen was éénstemmig vol lof over deze geslaagde dag!

(Jan Rollewagen)

X