Verdiende uitzege voor Brakel

DSC_0785

Brakel, 12/09/2017 –  Torhout 1992 KM-K.OLSA Brakel: 0-2, lees het verslag door Geert Tuypens hierna. (R18)

De bezoekers namen de beste start en dat resulteerde al vrij snel in enkele serieuze kansen. Haezebroeck verlengde een voorzet van Kabanda met het hoofd, doelman Olievier bracht redding en in de rebound werd het schot van Delie afgeblokt. Een goeie minuut later pakte de thuisdoelman uit met een knappe redding toen De Coene net voorbij de tweede paal de kort hoek viseerde. De West-Vlamingen waren het noorden kwijt, de Brakelse aanvallen volgden elkaar op. Kabanda brak nog maar eens door op links en legde de bal perfect terug voor de inlopende De Coene, Olievier hield opnieuw zijn ploeg overeind. Op het kwartier trapte Haezebroeck in één tijd een voorzet van Cornelis richting doel, deze keer was er een thuisverdediger die op de doellijn redding bracht. OLSA bleef baas, Torhout kwam niet in het stuk voor. Op het halfuur pakt Cornelis uit met een afstandsschot, Olievier dook naar de goede hoek. In de slotfase kwam de thuisploeg dan toch eens in de buurt van de Brakelse goal. Een vrije trap via Willems werd door Coppin over gekopt. Bij de daaropvolgende tegenprik via Delie had keeper Olievier opnieuw het laatste woord.

Ook na de pauze was er onmiddellijk vuurwerk. Cornelis trapte de bal keihard tegen de vuisten van de thuisdoelman, De Coene trof in de rebound de staander. Aan de overzijde kopte Turcan een vrije trap in de kruising, OLSA doelman Otte redde spectaculair. Toch was het Brakel die de wet bleef dicteren. De Coene zonderde Cornelis af, zijn schot ging over. Na iets mee dan een uur spelen kwam Achahbar in voor Cornelis. Met nog een kwartier te gaan trapte diezelfde Achahbar een hoekschop, de bal werd ontzet en viel opnieuw voor de voeten van de Brakelse invaller die uitpakte met een geplaatste overhoekse trap die in de verste hoek binnen ging. OLSA oververdiend 0-1 voor. Goed vijf minuten later kwam Pauwels in voor Delie. Wat later vloog een kopbal van De Lange naast. Met nog vijf minuten te spelen lagen beide Brakelse invallers aan de basis van de bevrijdende tweede treffer. Pauwels zonderde met een gemeten doorsteekpass Achahbar af die, opnieuw met een gekruist schot, de 0-2 eindstand vast legde.

Komend weekend speelt OLSA thuis tegen Temse, een ploeg die 6 op 6 haalde.