Bijna 10% bestuurders te veel gedronken

logo_politie_3

Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, 14/09/2017 – In de nacht van zaterdag 09 september op zondag 10 september hield de lokale politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem een grootschalige alcoholcontrole.

De politiezone  kon hierbij rekenen op de steun van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO, die in het kader van werkplekleren 4 aspirant-inspecteurs ter beschikking stelde.

Op 3 verschillende locaties werden controledispositieven opgesteld. In totaal werden 139 bestuurders gecontroleerd. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs gedurende 3 uur ingehouden (resultaat ademanalyse: 0.22-0.35 mg/l UAL). Tien bestuurders legden een positieve ademtest af (result. ademanalyse: + 0.35 mg/l UAL), waarvan 3 onmiddellijk hun rijbewijs voor de duur van 15 dagen dienden in te leveren.

 

 

Verder werden  processen-verbaal opgesteld  inzake het niet gebruik van het kinderstoeltje, niet verzekering en niet inschrijving. Acht bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing wegens inbreuken op de technische eisen.