Nederlandse Kampioen wint in Opbrakel

sized_1-RUDY7230

Opbrakel, 17/09/2017 – De nieuwelingen reden gisteren in Brakel de elfde manche voor de Beker der Vlaamse Ardennen. De Nederlandse kampioen  Hidde Van Veenedaal behaalde zijn elfde overwinning. (RS)

Er kwamen 56 renners aan de start, klaar voor 66 km wedstrijd in 10 ronden, met telkens de Maaistraat als beklimming.  Al bij de eerste beklimming van de Maaistraat reed iemand aan kop: Tijl De Decker, gevolgd door Jenno Berckmoes. Jenno kreeg nadien aansluiting bij Tijl en samen namen ze een paar seconden op Siebe Deweirdt en Aiden Vanderbeke. In de derde ronde kwam Maxim Nonneman als eerste boven op de Maaistaat en sprokkelde zo punten bij elkaar voor de bergprijs, die hij nadien ook zou winnen. In ronde vijf kregen we vijf leiders: Maxim Nonneman, Thomas Martens, Tomas De Neve, Gil Gelders en Louis Van Gaelen. Met nog twee ronden wedstrijd kregen zes achtervolgers aansluiting bij de vier leiders: Robbe De Weert, Lode Bertels, Siebe Deweirdt, Brent Sandrie, de Nederlanse Kampioen Hidde Veenendaal en Jenno Berckmoes. De leiders hadden vijftien seconden op twee achtervolgers en twee ëntwintig seconden op het peloton. In de laatste ronde werden de tien leiders ingelopen, een massasprint zou beslissend zijn maar daar besliste de Nederlandse Kampioen Hidde Veenendaal anders over. Hij liet het peloton achter en kwam solo binnen, zijn elfde overwinning al dit seizoen. Juul Maes werd tweedes, voor Jenno Berckmoes. Maxim Nonneman won de bergprijs.

Uitslag

1 Hidde Van Veenedaal ( NED ) – 2 Juul Maes — 3 Jenno Berckmoes — 4 Siebe Deweirdt — 5 Daan Grosemans — 6 D ébastein Van Poppel — 7 Wout Van Hamme — 8 Alexander Teerlinck — 9 Thomas martens — 10 Tijl De Decker.

 

(Schietecatte Rudy)

X