Mysterieuze Zottegemse zakken worden onthuld

DDL zottegem verkeersborden 1

Zottegem, 22/09/2017 – Schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan laat weten dat dit weekend de omschakeling  gebeurt naar het zonaal snelheidsplan op Zottegems grondgebied. De proefopstelling ter hoogte van de Godveerdegemstraat gaat maandag van start.

DDL zottegem verkeersborden 2

De ‘mysterieuze zakken ‘verdwijnen uit het straatbeeld en onthullen 360 nieuwe zoneborden die de maximum toegelaten snelheid in Zottegem onthult.

Op alle wegen zal de snelheid van 50 km/uur worden ingevoerd. Met uitzondering van:

– (woon)erven, waar de snelheid 20 km/uur blijft

– schoolomgevingen waar de snelheid 30 km/uur blijft

– gewestwegen, waar sinds 1 januari 2017 de snelheid op 70 km/uur is ingesteld

– N42, waar 90 km/uur de maximumsnelheid is

Deze nieuwe regels worden tevens aangeduid op grote informatieborden op de invalswegen van de stad, die duidelijk het snelheidsregime op ons grondgebied duidelijk stellen voor iedereen die Zottegem binnenrijdt. Op het grondgebied van Zottegem zelf, zullen nu enkel nog zoneborden te zien zijn. Het principe is eenvoudig: eens u een zonaal bord passeert, houdt u de snelheid die erop aangegeven staat aan tot wanneer u een nieuw bord tegenkomt dat aangeeft dat u in een andere zone binnenrijdt met een andere maximum snelheid. Het wordt even aanpassen, maar met de verlaagde snelheid en de verschillende zones, wordt op termijn het autorijden in Zottegem een stuk duidelijker, maar ook en vooral een stuk veiliger voor alle weggebruikers.

Op maandag 25 september gaat ook een 2de proefopstelling van start in Bevegem, met het oog op het vlotter maken van de verkeersstroom aan de voorkant van het station. Er wordt een beperkt éénrichtingsverkeer ingevoerd (wel toegankelijk voor fietsers en bromfietsen klasse A) in de Godveerdegemstraat (vanaf de Broeder Mareslaan), de L éonce Roelsstraat tot aan de Sint Anna straat en dit in de richting van het station. Het gaat wel degelijk om een proefproject dat na afloop grondig zal worden ge ëvalueerd.

“Ik dank iedereen om deze nieuwe regels te willen respecteren en ik hoop dat iedereen begrip heeft voor deze maatregelen die er moeten toe leiden Zottegem op het vlak van verkeersveiligheid nog een beetje veiliger te maken”, aldus schepen Peter Vansintjan (CD&V)

X