“Oosterzele vergeet ondernemers helemaal niet!”

DSC_4574

Oosterzele, 22/09/2017 – Schepen van Milieu Jan Martens reageert op het bericht van Open VLD Plus vanmorgen, als zouden ondernemers in het nieuwe afvalophaalsysteem vergeten worden. “Ik betreur het dat Open VLD Plus van deze ingewikkelde operatie misbruik maakt om verwarring te stichten.” Lees zijn volledige reactie hierna.

Open VLD Plus pleit in een mededeling voor de onwettelijkheid. Intercommunales zoals ILvA er een is, mogen volgens de Vlaamse decreetgeving en Europese wetgeving geen bedrijfsvuil ophalen, enkel het vuil van gezinnen. Het Vlaams decreet zegt dat bedrijven van de vrije markt moeten gebruik maken. Bedrijfsvuil in de cijfers van het huisvuil geeft ook verkeerde data.

Bedrijfsleiders die gedomicilieerd zijn op het adres van hun bedrijf en er dus ook hun familiale afvalstroom hebben, blijven bediend in dezelfde mate als gezinnen. Bedrijven die m éér containers nodig hebben dienen zich tot de vrije markt wenden. Het is ook bijlange niet zeker dat het zich op de vrije markt begeven voor de betrokkenen duurder zal zijn.

De verschillende doelgroepen worden gefaseerd aangeschreven, dan nóg is er drie maanden tijd vóór het nieuwe systeem in voege gaat. Van vergeten is dus geen sprake. Een truck is ook het ook helemaal niet: het nieuwe systeem haalt het onjuist en oneerlijk gebruik er volledig uit. De inwoners van Oosterzele weten nu dat ze niet mee zullen betalen voor bedrijfsvuil, net zoals Vlaanderen en Europa het ook oplegt.

Jan Martens, schepen van Milieu: “Ik betreur het dat Open VLD Plus van deze ingewikkelde operatie misbruik maakt om verwarring te stichten. Oosterzele verzet hemel en aarde om tot betere afvalstromen te komen, rekening houdend met ieders mogelijkheden en budgetten. Nu verwijten dat niet iedereen tegelijk verwittigd wordt terwijl er nog maanden tijd is en daar bovenop eisen dat Oosterzele zich in de onwettelijkheid zou begeven, kunnen we niet anders bestempelen dan profileringsdrang op kap van de waarheid en ten koste van de betrokken doelgroepen.