Merel Goesaes wint de 40ste gouden Muntebollenworp

IMG_1462

Munte, 23/09/2017 -Al voor de 40ste maal werd de septemberkermis in Munte afgesloten met de traditionele muntenbollenworp. Deze keer was Merel Goesaes de gelukkige en ruilde het felbegeerde kleinood in voor een mand vol lekkernijen, van snoep tot een fles jenever (tegen tandpijn). (DDL)

Dankzij het mooie weer was de kermis opnieuw een succes te noemen. De wielerwedstrijden leverde enkele mooie winnaars op: Stefaan Ferrest won de dorpelingen-wedstrijd en Jerry Cooman mag zich de nieuwe Leeuw van Munte noemen. Bij de junioren won de Nederlander Tim Bierkens. ’s Avonds waren er tal van optredens en op zondag was er een deugdoende streekbierenwandeling. Er was ook een tentoonstelling van beeldhouwwerken van Firmin De Vos in de Oude Pastorie,   met daarbij het herstelde beeld van De Muntenaar uit 1977. In de Sint-Bonifatiuskerk was er de Expo ‘Marc Sleen en Munte’. In de namiddag was er een rommelmarkt. Het kermisweekend werd op dinsdag afgesloten met een boogschieting op staande wip bij de Schuttersmaatschappij Ons Vermaak. Het thema was palingschieting, Born en Rik schoten de hoofdvogels af.

IMG_1462

(Danny De Lobelle)

 

X