Drugsactie gericht op scholieren en hangjongeren in station Zottegem

IMG_1792 (1)

Zottegem, 25/09/2017 – Vanochtend controleerde een drugshond van de politie 600 pendelaars in het station.

De controle gebeurde tussen 07u30 en 08u30 en was vooral gericht naar scholieren en hangjongeren, maar ook een aantal meerderjarige pendelaars dienden het controledispositief en de stille drugshond te passeren. De drugshond reageerde positief op 5 gecontroleerden, allen meerderjarig. Bij fouillering werd 1 van deze personen in bezit bevonden van een gebruikershoeveelheid cannabis. Allen werden in het politiebureel eveneens aan een urinetest onderworpen. “Bemoedigend is alvast dat geen enkele minderjarige scholier en slechts 1 meerderjarige pendelaar betrapt werd op het gebruik of bezit van drugs”, klonk het achteraf bij de politie. “Ook in de toekomst worden nog soortgelijke acties ingepland. Hiermee wil de politie een duidelijk signaal geven dat drugs een belangrijk aandachtspunt blijft binnen de reguliere werking van het korps. Ook in drugspreventie i.s.m. de plaatselijke scholen en Pisad blijft de politiezone in de toekomst verder investeren.”

 

X