“Bij onduidelijke borden kunnen boetes aangevochten worden”

IMG_8211

Zottegem, 25/09/2017 – N-VA/ZAP keurde het snelheidsplan dat dit weekend werd gelanceerd mee goed, maar ergert zich aan de uitvoering ervan.

‘De uitrol van het plan draait helemaal in de soep”, aldus fractieleider Matthias Diependaele. “Enkele maanden geleden deden wij een voorstel op de gemeenteraad om meer aandacht te besteden aan de leesbaarheid van onze verkeersomgeving. Dit houdt concreet in dat de veiligheid in het verkeer wordt verhoogd door de weg “leesbaar” te maken. Iedereen weet immers dat duidelijke verkeersregels de veiligheid verhogen, een wildgroei aan verkeersborden moet echter vermeden worden.  De meerderheid is daar blijkbaar niet in dezelfde mate van overtuigd.”  

“Als N-VA Zottegem denken we  niet  dat dit het hele snelheidsplan onderuit haalt. Maar het is wel nodig om de problemen eruit te halen. Het kan dan wel zijn dat dit perfect reglementair is. Het is onduidelijk en dus gevaarlijk.  Wij pleiten ervoor om de kinderziektes eruit te halen. En het lijkt ons rechtvaardig om dit snel te doen. Want er is het risico dat de onduidelijke borden in geval van beboeting ook zouden worden aangevochten. Wat perfect begrijpelijk is.”

X