Primeur voor bedrijf uit Schendelbeke: onzichtbare gsm-antennes

 

Telcomserv-2

Schendelbeke, 25/09/2017 – Deze maand leverde het Schendelbeeks bedrijf Telcomserv een hele prestatie door als eerste in België  onzichtbare gsm antennes te plaatsen. (FDS)

In Knokke plaats je niet zomaar overal gsm masten, het visuele primeert er in deze mondaine badplaats. Het bedrijf uit  Schendelbeke-Geraardsbergen plaatst alles wat nodig is voor gsm communicatie. Dit omvat zowel antennes als cabines waarin de schakelapparatuur is ondergebracht die moet zorgen voor de verbinding tussen de mast en het centrale telefoonnet. Ook de metingen om te zien of alles binnen de wettelijke normen ligt en eventuele herstellingen als zich bijvoorbeeld een blikseminslag voordoet, knappen ze dag en nacht op. De baas van het bedrijf Peter Roosens en projectleider Emmanuelle Massart zijn niet weinig fier op hun realisatie in Knokke waar ze van Orange en Ericsson de mogelijkheid kregen om in primeur voor België onzichtbare gsm antennes te plaatsen.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat er geen enkele antenne zichtbaar is.  Klassieke  gsm antennes bevinden zich steeds per drie rondom een mast en licht naar beneden gericht . Deze inclinatie is nodig om het grondniveau te bereiken, anders gaan de signalen verloren in de verte. Door de onzichtbare lage plaatsing in de gesloten kunststof structuur, is het niet nodig de antennes naar beneden te richten . Door de lage onzichtbare plaatsing zonder inclinatie wordt  beter  het grondniveau bereikt, met als reuze voordeel dat niemand er visuele hinder van ondervindt. Ander voordeel waar men meestal niet bij stilstaat, meer antennes verspreid binnen een gebied betekent automatisch veel minder zendsterkte per mast.

Naast de verlichtingsmast met onzichtbare antennes , zou men normaal een stalen cabine verwachten waarin alle andere apparatuur is ondergebracht. Ook daarvoor bedacht men een elegante oplossing, alles bevindt zich ondergronds naast de verlichtingsmast. Het bedrijf uit Geraardsbergen werkt samen en in opdracht met  telecomgiganten zoals Orange en Ericsson.  Peter Roosens en zijn werknemers, zijn gespecialiseerd in telecommunicatietechnieken. Emmanuelle Massart de projectleider voor het geheel is het bewijs dat vrouwen ook in deze gespecialiseerde telecomwereld hun mannetje kunnen staan.

(Freddy De Schuiteneer)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X