Week van het bos in Zottegem

foto_pers

Zottegem, 28/09/2017 –  Van 8 tot 15 oktober is het de jaarlijkse week van het bos en worden in heel Vlaanderen toffe activiteiten georganiseerd tussen de bomen en verkleurde herfstbladeren. Ook in Zottegem nemen we met veel enthousiasme deel, zeggen schepen Leen Goossens (Leefmilieu), Lieselotte De Roover (Groendienst) en Sandra De Roeck (Cultuur en Jeugd) in koor. De cultuurdienst en de jeugddienst werkten enkele toffe initiatieven uit:

Op zaterdag 14 oktober organiseert CC Zoetegem een familievoorstelling in openlucht in het Speelbos. Julie Delrue en Frederika Del Nero (i.s.m de Waancel vzw), twee Vlaamse actrices uit het jeugdtheater, brengen met Vreemde Vogels een vrolijk vogelspektakel.

Vanuit een echte observatiehut maak je kennis met Hannah Havik en Merel Vanneste, twee fervente vogelliefhebbers. Ze zijn helemaal klaar voor vogels spotten. Maar wat gebeurt er als plots een vreemde vogel opduikt? Hoe lang kan een vriendschap duren als je elkaar van haar noch pluimen kent?

Vreemde Vogels is een grappige en ontroerende familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar over thema’s als vriendschap en verschillen overwinnen.

De voorstelling zal 2 keer plaatsvinden in het Speelbos, met name om 11 en om 15 uur. Tickets kosten €5 voor kinderen, €8 voor wie ouder is dan 12 en bestellen kan via de website www.cczoetegem.be of de UITbalie (09 364 69 33).

Op zondag 15 oktober organiseert de Stedelijke Jeugdraad allerlei activiteiten in het speelbos. Van 10 tot 12 uur gaan we met z’n allen het Speelbos poetsen, allerlei afval dat er niet thuishoort wordt in de vuilniszak gegooid. Rond 12uur gaan we gezellig picknicken aan de grote tafel. Wie wil brengt zijn eigen boterhammen mee. Wij voorzien sandwiches, wat beleg en een drankje, licht schepen van Jeugd en Cultuur Sandra De Roeck toe.

Van 14 tot 17 uur staan er heel wat avontuurlijke en leuke activiteiten op het programma. Zo brengt Vark ons rasechte verhalen uit het bos. Iedereen die durft kan als een echte aap gaan kruinzweven in de bomen! We voorzien een nieuw permanent spel in het bos: bosgolf, met golfstokken met klompen aan in de hand, moet je alle 10 de holes weten te vinden en de bal in te slaan in zo weinig mogelijk beurten. Reuzespelplezier komt ons verschillende soorten kubbs aanleren zowel de originele versie van kubb maar ook numberkubb en Tournament of Knights.

Alle activiteiten op zondag zijn gratis. Meer info: Jeugddienst Zottegem — 09 367 91 98 — jeugddienst@zottegem.be — www.zottegem.be