EVA reikt nobelPREI uit

Naamloos-1.jpg

Oosterzele, 28/09/2017 -Het Ethisch Vegetarisch Alternatief van Oosterzele vindt 1 oktober, Wereld Vegetarisme Dag, de ideale gelegenheid om de Nobelprei uit te reiken aan een Oosterzelenaar die het voorbije jaar een opmerkelijke veggie bijdrage leverde tot een meer plantaardige, gezonde, milieu- en diervriendelijke samenleving. (R 17)

Wie de laureaat 2017 wordt, wil EVA Oosterzele nog niet verklappen. Wie de uitreiking wil bijwonen, schrijft zich in   via  oosterzele@evavzw.be. Op 1 oktober roept EVA Oosterzele iedereen op om veggie te eten en een foto te posten van het gerecht met wereldveggiedag. ‘Als alle Belgen die dag vegetarisch eten, dan besparen we maar liefst 13.768,52 ton CO2’, weet Elena Lievens, coördinator EVA Oosterzele.

‘Daarnaast kan je ook de mensen in je omgeving warm maken om mee te doen. Schrijf je samen in met enkele vrienden, familieleden, collega’s voor een veggie kookworkshop. Of organiseer gewoon zelf een vleesloos etentje bij je thuis. Sta je liever niet zelf achter de kookpotten? Dan kan je misschien op het werk vegetarisch eten of een veggie maaltijd afhalen’? Voor info of kookinspiratie kan je in hetzelfde weekend terecht aan een infostand in bib Scheldewindeke.

Reporter 17.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
X