Kylie Waterreus wint laatste wedstrijd Schelderode Sportief

20170924_174622

Schelderode, 28/09/2017 – Zondag boekte de Nederlandse Kylie Waterreus haar eerste wedstrijd.  Voor Schelderode Sportief was dit hun allerlaatste organisatie. (EDC)

Na 25 jaar verschillende wedstrijden te hebben georganiseerd trekken zij er definitief een streep onder. Voor deze laatste wedstrijd kregen ze toch nog 63 deelneemsters aan de start. De rensters bleven de eerste 4 ronden gegroepeerd koersen tot de Nederlandse dames Angelique Wammes-Bouman en Alicja Verhagen een kloof van een 20-tal seconden uitbouwden. Maar lang duurde hun vlucht niet. Minke Bakker, Evelien Debboudt en Kaat Hannes leken meer succes te hebben. Ze namen al vlug twintig seconden, waarna een viertal zich eveneens aan de sprong naar voren waagde. Maar de vier geraakten niet tot bij de leiders en even later kon het peleton wel opnieuw de aansluiting maken. Op vijf ronden van het einde versnelde de Nederlandse Winanda Spoor. Een trio met Gilke Kroket en de Nederlanders Lotte Van Hoek en Kylie Waterreus zagen het gevaar in en reden naar de leidster toe. Eens de vier samen draaide het vlotjes rond en al heel vlug konden ze een mooie voorsprong van een vijftigtal seconden bij elkaar fietsen. Op twee ronden van het einde hadden de achtervolgers de leiders opnieuw in het vizier, maar het leidende kwartet stak op zijn beurt een tandje bij. Zo was de kloof opnieuw tot één minuut opgelopen bij het ingaan van de allerlaatste ronde. Een spurt met vier zou dus uitmaken wie deze allerlaatste organisatie in Schelderode op zijn naam mocht schrijven. Het was de Nederlandse Winanda Spoor die als eerste uit de laatste bocht kwam en met groot machtsvertoon haar eerste overwinning van het seizoen wist te boeken. De Belgische Gilke Croket uit Berlare nam de tweede plaats voor haar rekening net voor een andere Nederlandse: Lotte van Hoek. Waterreus werd knap vierde , terwijl de spurt van het fel genaderde peleton door Roos Hoogeboom werd gewonnen. Het was duidelijk Nederland boven in Schelderode. “Ik wist dat ik de snelste zou zijn van dit viertal en wist ook dat ik als eerste uit die laatste bocht moest komen en dan vol aanzetten. Het lukte me perfect,” aldus de Nederlandse winnares voor wie het haar eerste overwinning van het seizoen was.

(Erwin De Clercq)

20170924_173716

Uitslag

1 SPOOR  Winanda (NED)

2 CROKET  Gilke

3 VAN HOEK  Lotte (NED)

4 WATERREUS  Kylie (NED)

5 HOOGEBOOM  Roos (NED) +0 ´18″

6 HANNES  Kaat

7 DUTRIAUX  Fiona (FRA)

8 BECKERS  Isabelle

9 DUTOUR  Margot (FRA)

10 VERSTICHELEN  Femke

11 BAKKER  Minke (NED)

12 INGHELBRECHT  Sarah

13 VAN GEYT  Laura

14 VAN DEN HAUTE  Steffy

15 DEMEY  Valerie

X