Lees flashmob in Melle en Merelbeke

DDL MELLE LeesTijd-Flashmob (1)

Melle/Merelbeke, 30/09/2017 – De bibliotheken van Melle en Merelbeke organiseerden gisteren samen een grote lees-flashmob in een poging om meer mensen aan het lezen te krijgen. (DDL)

De flasmob had plaats zowel in Melle (gemeenteplein) als in Merelbeke (grasplein aan de bib) en kader in Het project LeesTijd waar ook de bibliotheken van Deinze, Destelbergen en Lochristi aan meewerken.

In Melle kwamen gisteren bijna alle scholen kwamen rond 14 u afgezakt naar het gemeenteplein waar iedereen een plaatsje zocht op het gras, op de bank of op een rustig plaatsje waar ze hun mee genomen boek,strip of prentenboek konden in kijken. Het was de bedoeling dat iedereen 15 min stil aan het lezen ging.

Ook de scholen van Merelbeke deden mee, de gemeenteschool en het Lindeke zakten af naar de bib, het was onbegonnen werk om de scholen allen daar te krijgen daar ze ver uit elkaar liggen, het leesmoment gebeurde dan op de speelplaats of in de klas.

Danny De Lobelle.