Programma Davidsfonds Oosterzele

DDL oosterzele vers geperst davidsfonds 1 (2)

Oosterzele, 30/09/2017 –  Davidsfonds Oosterzele mag trots zijn op het programma 2017 — 2018. Het bestuur heeft voor het nieuwe seizoen een pittig programma klaar. (R 17, foto DDL).

Davidsfonds Oosterzele blijft zijn deuren wagenwijd openzetten voor allen die zich willen verrijken met cultuur, vorming, uitstappen, ontspanning. Kortom, een uitgebalanceerd pakket, voor elk wat wils. Het nieuwe seizoen start op maandag 9 oktober om 20 u in bib Scheldewindeke met de voordracht ‘De Amerikaanse Politiek’ met journalist Tom Van De Weghe. Vorming Plus en Bib Scheldewindeke slaan samen met Davidsfonds Oosterzele de handen in mekaar. Op zaterdag 14 oktober vanaf 9 u tot 12 u staat ‘Vers Geperst’ op de affiche. Boeken en cd’s uit de Cultuurgids worden voorgesteld. Traditiegetrouw pakt Davidsfonds Oosterzele uit met de Junior Journalistenwedstrijd met thema ‘Vriendschap’. Op donderdag 19 oktober om 20 u praat de Gentse imam Khalid Benhaddou in zaal Fiertelhof Zulte over ‘Islam in Europa: bedreiging of verrijking?’. De bestelde boeken kunnen op zaterdag 18 november tussen 10 u en 12 u afgehaald worden. Markant en Davidsfonds Oosterzele pakken op dinsdag 19 december om 20 u in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke uit met ‘Winterzindering’, meezingconcert met Celine Debacquer (sopraan), Liesbeth Peelman (dwarsfluit), en Saskia Van Herzeele (piano).

DDL oosterzele vers geperst davidsfonds 1 (1)

Zondag 21 januari om 9 u staat in Bib Scheldewindeke een nieuwe editie van Toast Literair op het programma. Na het ontbijt komt journalist, auteur Chams Eddine Zaougui aan het woord. De laureaten van de Junior Journalistenwedstrijd worden geproclameerd. Prof. dr. Danny De Looze gaat op dinsdag 27 februari om 20 u in bib Scheldewindeke je boeien met de voordracht ‘Allemaal beestjes: het geheim van de darmflora beetje bij beetje ontrafeld’. Noteer alvast: dinsdag 20 maart, 20 u, bib Scheldewindeke, Nacht van de geschiedenis, prof Patrick Loobuyck komt praten over ‘Religies en Samenleving’. Donderdag 26 april is Freek Neirynck te gast in Bib Scheldewindeke. Vanaf 20 u brengt hij het discours ‘De Gentse volksmuziek als redder van de Gentse streektaal’. Dinsdag 8 mei om 20 u kan je bib Scheldewindeke komen luisteren naar ‘Napoleon 200 jaar later’. Jean Dewaerheid belicht de gevolgen van zijn beleid in onze regio. Het werkjaar 2017 — 2018 wordt afgesloten met een uitstap (zaterdag 9 juni) en de Zomerzoektocht.

(Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

                                                                                                                       
X