Knap staaltje muziektheater in GC De Kluize Scheldewindeke: band krijgt staande ovatie

DDL oosterzele theater te gek (7)

Scheldewindeke, 02/10/2017 –  In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke hebben de theater- en muziekliefhebbers een heel sterke en straffe vertolking gezien van Te Gek!? Open Geest XL. Finaal mocht de band een staande ovatie in ontvangst nemen. (R 17, foto’s DDL).

De band met Annelies Brosens, Rick de Leeuw, Guy Swinnen,   Jan Hautekiet, Maarten Flamand, Bart Van Lierde, Ron Reuman en Christophe Vekeman bracht een straf staaltje muziektheater met een missie. Uitgerekend in GC De Kluize Scheldewindeke startte op 27 september de muziektheatertour ‘Te Gek!? Open Geest XL, dat het stilzwijgen over psychische problemen wil doorbreken. Er wordt er nog te weinig over gepraat, bijna niet te geloven, maar 25 procent van de Belgen heeft in de loop van zijn leven met ernstige psychische problemen te maken. Het kan u ook overkomen, uw ouders, uw kinderen, uw kennissen. ‘Te Gek!? Open Geest XL’, wil het taboe op psychische problemen helpen doorbreken. Het is van levensbelang om alert te blijven voor het psychisch en emotioneel welzijn van uw medemensen. Het leven wordt soms uitzichtloos, hopeloos, negatief. Zich afvragen of het leven nog zin heeft.

Annelies Brosens schittert

Zangeres, voordrachtkunstenares Annelies Brosens bracht een straffe show. Om eerlijk te zijn, ik had nog nooit gehoord van Annelies Brosens, laat staan zien optreden. Ze bracht, geruggensteund door topmuzikanten, gans de avond genietbare pareltjes. Annelies Brosens, een ware ontdekking. Dat ze blijkbaar veel podiumervaring opdeed, was snel duidelijk. Ze gaf zich helemaal over aan de intimiteit van het theater. Annelies ja…ook een lust voor het oog. Ze vertelde haar verhaal, haar donkere periode in haar leven. Na de geboorte van haar derde kind kampte zangeres Annelies Brosens met een zware depressie. In Te Gek!? Open Geest XL streeft ze er naar om psychische problemen bespreekbaar te maken. Tot bij   manier van spreken, simpele dingen, zoals het maken van een koninginnenhapje, haar opnieuw een sprankeltje hoop en gevoel gaf. Er zijn nog te veel mensen die niet durven spreken over hun depressie. Op het podium een zangeres die opnieuw zin heeft in het leven. Trouwens, gans de band voelde zich snel thuis in de Oosterzeelse cultuurtempel. De uitstekende muzikanten weten echt het publiek te raken. Annelies Brosens brengt songs ontdaan van alle franje in de puurste vorm, een warme stem. Samen met de band en voordrachtkunstenaar, schrijver Christophe Vekeman haalde Annelies Brosens alles uit de kast. Stond in De Kluize in Scheldewindeke een goed op elkaar ingespeelde band op het podium? Alleszins. Mooi om zien, het samenspel. Een plezier om naar te luisteren. De band deed je met een warm gevoel én met een missie weer buitengaan.

(Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

X