Zottegem neemt opnieuw deel aan de Dag van de Trage Weg

DSCN5732

Zottegem, 03/10/2017 –  Op zondag 15 oktober 2017 neemt Zottegem opnieuw deel aan de Dag van de Trage Weg, een initiatief van de Trage Wegen vzw.

“Naar analogie met de voorbije jaren, zet onze stad ook deze keer de trage wegen in de kijker die dit jaar geïnventariseerd werden, met name die van de deelgemeenten Velzeke en Strijpen”, licht schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan (CD&V)   toe. “Iedereen is welkom tussen 8 en 16 uur aan het AVE (Archeocentrum Velzeke) — ingang langs de Doolbosweg – om de nieuwe wandellussen van het provinciaal wandelnetwerk Zwalmvallei te ontdekken. Men kan zelf bepalen hoe lang men de wandeling die dag wil maken. Elke lus start en eindigt aan het AVE, dat die dag open is en zeker en vast een bezoekje verdient.”

“Wie interesse heeft in een vleugje geschiedenis onderweg, kan het Jan De Lichtepad wandelen en zich vergewissen van de legende én de waarheid achter deze beroemde/ beruchte struikrover. Wie er zich een mooie dag van wil maken, kan vooraf een picknick bestellen op isolde.depaepe@zottegem.be. Men kan de picknick afhalen in het museum. Mocht het weer wat tegenvallen, dan kan men picknicken in de mooie refter van het AVE. De Provincie Oost-Vlaanderen en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen zijn die dag ook aanwezig om het wandelnetwerk en het tragewegenplan voor te stellen aan hun infostand.”

X