Olsa Brakel scoort 6/6 buitenshuis

DSC_0757

Brakel, 03/10/2017 –  SK St Niklaas-K.OLSA Brakel  1-2.  Bij OLSA was De Coene geblesseerd, Bogaert was zijn vervanger. Delie en Achahbar waren fit en verschenen aan de aftrap. (R18)

De bezoekers kwamen vrij snel op voorsprong. Makonga-Tara pakte uit met een mooie doorsteekpass richting de jarige De Lange die op zijn beurt aan de eerste paal Delie bediende, de Brakelse spits zag zijn poging afgeblokt maar Achahbar stond op de goeie plek om in de rebound binnen te tikken. 0-1 na 7’. OLSA bevond zich in een comfortabele positie en controleerde het gebeuren. Halfweg de eerste speelhelft topnieuw De Lange als foerier, Delie besloot in één tijd over. Toen de thuisploeg voor de eerste keer in de bezoekende grote rechthoek verschenen ging Laref nogal makkelijk neer. De ref floot strafschop, Lo Guidice scoorde vanop de stip. 1-1 na 26’. Beide ploegen wilden nog wel, doelkansen waren er echter niet meer.

Ook na de koffie bleven de doelkansen schaars. De wedstrijd was een uur ver toen Paneel Laref afzonderde, maar deze vond doelman Otte op zijn weg. Toch namen de bezoekers de volle buit mee naar Brakel. Lambrecht pakte, met nog een kwartier te spelen, uit met een lange bal in de zestien, Haezebroeck nam met een magistrale kopbal over de te ver uit zijn doel staande Merckx te grazen en bracht zijn ploeg 1-2 voor. OLSA speelde gedisciplineerd de wedstrijd uit. Enkel in blessuretijd kwamen de Klaasjes nog eens dreigend uit de hoek, maar het schot van Verspeeten ging naast.

Komend weekend speelt OLSA thuis tegen Winkel Sport, een unieke kans om in eigen huis eens vol voor winst te gaan.

R 18.

X