Waar zat Voorwaarts Gijzel met zijn ambitie?

IMG_2098

Oosterzele, 03/10/2017 – De start van Machelen was indrukwekkend. Na 7 minuten al 0 — 2 na goals van Tjorven Baudonck en Robbie Careel. Een mentale tik voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. VGO had lange tijd geen antwoord op de snelle start van Machelen. (R 17).

Waar bleef VGO met zijn ambitie? Vooral omdat de spelers al bewezen goed voetbal te kunnen brengen. Machelen voetbalde met meer gedrevenheid. VGO geraakte maar niet onder stoom en bleef moeite hebben om een deftige aanval in mekaar te knutselen. De fans bleven zich ergeren aan de hopeloze passes die werden verstuurd. Zo weinig overzicht, zo weinig vuur ook (onbegrijpelijk).   Vlak voor rust was er toch even hoop, Ricardo Blaaspijp vlamde   de 1 — 2 in doel.

Voorwaarts Gijzel Oosterzele begon vrij goed aan de tweede helft. VGO kon eindelijk druk zetten maar slaagde er niet in langszij te komen. Niets lukte, dat begon uiteraard ook mentaal te wegen. De bezoekers begrepen het gevaar en de gashendel werd opnieuw opengedraaid. Het zwoegend Machelen werd beloond. Zes minuten voor tijd een nieuwe dreun voor VGO, Tjorven Baudonck scoort opnieuw. Voorwaarts Gijzel Oosterzele hing knock —out in de touwen. Game over. In de slotfase kreeg Machelen nog een paar serieuze kansen via Gillis Dentyn. Machelen speelde verbetener en boekte zijn tweede seizoenzege. Met academisch voetbal? Neen. Met veel inzet? Ja. Een effici ënter Machelen nam de maat van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Qua duels en snelheid kwam VGO te kort. Er zit maar een ding op, deze wedstrijd gewoon zo snel mogelijk vergeten en zich concentreren op de volgende wedstrijd op zaterdagavond 7 oktober (aftrap 19 u 30) in Borsbeke. VGO heeft dringend een driepunter nodig.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Reporter 17.